Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Gombakrémlevest próbáltam...

Gombakrémlevest próbáltam főzni, azonban nem sikerült a mixerrel pépesítenem. Lehet hogy túl kicsire daraboltam a gombát?

Figyelt kérdés
2010. jan. 13. 10:04
 1/10 anonim ***** válasza:
62%
A gombakrémleves nem úgy krémleves, mint pl. a hagymakrém, vagy a sárgaborsókrém levesek, hogy szétfőzhető, leturmixolható. A gombakrémleves a habarástól lesz "krémleves". A gombának van egy gumis állaga, az sose fog pépesíthetőre főni. A végén be kell habarni a levest, én lisztes tejföllel szoktam. A gombadarabok meg benne vannak.
2010. jan. 13. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ha csinálok gomba krémlevest akkor kb.2/3-át mindig le tudom turmixolni,a többi 1/3-a meg úgy jó ahogy van.Hmmm én imádom :)
2010. jan. 13. 10:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy csinálom, ahogy az előző, a receptet innen szoktam nézni, eddig mindig nagyon finomra sikerült:

[link]

2010. jan. 13. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
botmixerrel kásásra, turmixgéppel teljesen krémesre lehet aprítani a gombát.
2010. jan. 13. 10:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget!:)
2010. jan. 13. 15:41
 6/10 anonim válasza:
51%
Talán, ha a sűrűjét mixelnéd össze, és aztán hígítanád simábbra sikerülne.
2010. jan. 18. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
Talán úgy csináltam és mégsem lett jó...:S
2010. jan. 18. 16:46
 8/10 anonim ***** válasza:

na jó, elmondom, hogy kell csinálni :))) az benne a meglepő, hogy nagyon kevés dolog kell hozzá.


én most már egy felturbózottabb verziót mondok:


250 g csiperkegomba

40 g vöröshagyma (ez egy egész kis fej, de használhatod egy közepes fej felét is)

1 dl főzőtejszín

1 (marha)húsleveskocka

bors

petrezselyem

olaj(+margarin)


A csiperkét alaposan mosd meg. Kevés olajon és margarinon félig megpuhítod-megpárolod (nem lesütöd!) az apró kockákra vágott hagymát. Tényleg nem szabad sok hagymát tenni bele, mert nagyon intenzív az íze, és elnyomná a gombát. Utána rádobod a kis darabokra szeletelt gombát (a szeleteknek nem kell tökéletesnek lenniük, hiszen úgyis leturmixolod később). Közepes-nagy hőfokon 2 percig, kisebb lángon még 2 percig együtt párolod a hagymát és a gombát. Érezni fogod, hgoy a nagy hő hatására a hagymából kiszabadulnak az ízek és az illatok. Felöntöd a tejszínnel. Ekkor félrevonod, pépesíted. Ha lábasod van, akkor vmi keskeny kancsóba tedd, és úgy botmixeld le, mert botmixerrel nagy lapos felületen szétfolyó levest nem tudsz úgy pürésíteni, mint ha egy kis alapterületű, de magas edényben áll. A mixert fel-le irányban mozgatni kell. Nem lesz annyira krémes, mint ha turmixszal csinálnád, de nem lesz darabos sem.

Visszateszed a tűzre, hozzáadod a borsot és a leveskockából készült alaplevet (kb. 6 dl vízzel csinádl). A leveskocka el is hagyható egyébként. Ha teszel bele kockát, kóstold meg, és csak ezután adj hozzá sót. Forrald még 2-3 percig, és az utolsó percben adjál hozzá petrezselymet.


Ha cifrázni akarod, pár szem gombafejet hagyj egészben, azt is pirítsd le, aztán vedd ki a serpenyőből, és végén díszítsd a levest vele. Csinálhatsz hozzá vajban pirított kenyérkockát is.

A tejszínt el is habarhatod egy kevés, kb. 1 tk. liszttel, de szerintem ez el is hagyható, így is kiváló krémleves lesz.

2010. jan. 19. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi!
2010. jan. 19. 17:03
 10/10 anonim válasza:
merülőmixer
2010. júl. 12. 07:21
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!