Honnan lehet tudni, hogy jó e a hal?
Figyelt kérdés
Vettem pontyszeleteket és nem tudom eldönteni, hogy jó e. Alapból kicsit viszolygok a nyers hal "szagától". Sokszor mire megfőztem, már teljesen oké volt. Hogy lehetne eldönteni, hogy jó e?2014. júl. 22. 18:54
1/4 zolidobos válasza:
Élénk vöröses színű legyen, ne legyen nyálkás, és persze a szaga a fajra jellemző.(ez utóbbi felismerése némi gyakorlatot feltételez.)
2/4 Zincsenkó László válasza:
Nagyon egyszerű,nézd meg a belső gerincnél ha szép élénk piros és nem barna biztos hogy friss!(szagolni sem kell,de azért nem árt)
3/4 anonim válasza:
Ha szép élénk rózsaszín a hús a vágás-felületen, akkor biztosan friss.
Ha olyan, mintha egy kicsi szürke/fehér-színnel átfestették volna, tehát nem élénk rózsaszín, akkor az már pár napja úgy van.
Valahogy, mint amikor az előre felszeletelt karajnál is látni, hogy ma, esetleg néhány nappal korábban lett felszelve, mert annak a színe is kb. ugyanígy változik!
Csak ha ez hal esetében, akkor már nekem is fenntartásaim lennének vele szemben.
4/4 A kérdező kommentje:
Világos vöröses a színe :) Köszi a válaszokat.
2014. júl. 23. 09:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!