A megpucolt fokhagymát le lehet fagyasztani? Több van mint amit fel tudnék jelenleg használni. Sajnálnám ha tönkre menne.
De jó hogy megtaláltam ezt az írást!
Saját termelésű fokhagymám nem túl sok éve van. ( mindig annyit vettem ami kellett, kb 2 - 3 fej ) Az idén nagyon hamar azt tapasztaltam : Összeszárad, bebarnul, és rohad is. ( kertészeti témába nem rég volt a rádióban : Ilyent még a sok éves termelése alatt nem tapasztalt, hogy ennyire hamar tönkremegy )
Sósan tettem már el, és biza egy idő után nyálkásszerű lett. Olaj volt a tetején pedig.
" Szaga " nem volt roszz így használtam belőle.
Fagyasztást próbálom ki. Mert különben kb 50 fej fokhagyma kárba vész. ( 10 fej se menyjen a pocsékba ! )
Úgy gondoltam darálom, és jégkockatartóba terítve fagyasztom. Aztán zacsiba átkerül.
Apró kockára vágás is ott volt mint második ötlet. Mondjuk így nem kell húsdarálót mosni... Mert ami bent marad az jóval nagyobb lesz, külön kell tenni. ( legkevesebb macerával. Ja, lehet hogy inkább kevesebbet tegyek el a földbe, és ha kell megveszem )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!