A megpucolt fokhagymát le lehet fagyasztani? Több van mint amit fel tudnék jelenleg használni. Sajnálnám ha tönkre menne.
Lefagyaszthatod, természetes megpucolva.
vöröshagymát feldarabolva.
Mindegy, hol veszed a hagymákat és hogyan tárolod, két-három hét után fele megrohad.
Az elsőt nem értem, hogy állna el évekig... ?
A tapasztalatom az, hogy a spájzban tartott fokhagyma is pár hét alatt összemegy és elrohad.Nagyon sokat bosszankodtam miatta.
már én is fagyasztom gerezdekre bontva, lepucolva.
Dobozban tartom, így szaga sincs, és tökéletesen fel lehet használni.
Ja először tálcán elterítve fagyasztom le, így nem ragadnak össze, aztán teszem egy dobozba. 3-4 fejjel szoktam egyszerre lefagyasztani.
Itt lehet kapni mirelit darabolt fokhagymát, bár még nem vettem.
Úgyhogy biztos lehet....
Igen sajnos nálam is tönkre megy elég hamar azert gondoltam hogy le fagyasztom.
Köszönöm a tanácsokat a segitséget-
Tisztított fokhagyma házilag előkészítve
Vásároljunk 2-3 fej kiváló minőségű fokhagymát. A fokhagymát pucoljuk meg, a hibás darabokat dobjuk ki. Tárolhatjuk a fokhagymát például:
Légmentesen zárható dobozban/üvegben: a gerezdek megtisztítva korlátozott ideig hűtőszekrényben tárolhatók.
Fagyasztva: egészben, vagy apróra vágva lefagyaszthatjuk a fokhagymát. Az apróra vágott verziónál készüljünk úgy, hogy könnyen adagolható legyen. Tároljuk a fokhagymát ebben az esetben is légmentesen lezárva (pl. mini méretű műanyag dobozban).
Olajban: akár egész gerezdet, vagy aprított fokhagymát is tarthatunk olajban. Ebben az esetben fontos, hogy az olaj lepje el teljesen a fokhagymát, és az üveg légmentesen zárható legyen. Készíthetjük nyers fokhagymával, de megjegyezzük, hogy a fokhagyma erjedésnek indulhat, ezért érdemes lehet a fokhagyma gerezdeket röviden blansírozni, az apróra vágott fokhagymát olajban kissé megdinsztelni konzerválás előtt. Az így előkészített fokhagyma ízesíthető és egyben konzerválható sóval, valamint citromlével, borssal, mézzel. Nem utolsó sorban, a fokhagymás olaj is felhasználható a főzésnél. Mindig legyen olajréteg a fokhagymán, szükség esetén pótoljuk.
Sóban: az apróra vágott (akár aprítóban) vagy ledarált fokhagyma (1kg fokhagyma és 20 dkg só arányban) sóval elkeverve, szintén légmentesen lezárva jól tárolható.
Fokhagymakrém: nyers vagy sült fokhagymával is készíthetünk fokhagymakrémet. Ízlés szerint sózva, fűszerezve, tároláshoz olajjal felöntve, sokoldalúan felhasználható.
Forrás:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!