Mogyorókrém - variációk egy témára?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Van itthon egy üveg mogyorókrém, kaptuk. Magában nem vált be, egyikünknek sem ízlik kenyérre kenve, stb. Kidobni nem szeretném. Mit javasoltok, mibe tudnám beletenni? Süti félékből egy rakatnyi receptet találtam, de az most nem játszik, ilyen-olyan egészségügyi diétás okokból. Főtt ételek közül mi az, amibe felhasználható? Ázsiai témájú kaják esetében, mondjuk mogyorókrémes mandulaporban megforgatni a husit? Mibe tudom belerakni, ha nem is az egészet, de apránként? Köszi előre is!2014. júl. 7. 15:30
1/2 Meisje válasza:
Szia! Én holland mogyorókrémből (Pindakaas) szoktam az alábbi szószt készíteni. Hozzáteszem, hogy az nem édes, hanem alapból enyhén sós ízű.
Hozzávalók:2 ek. mogyorókrém, 1 dl tej, 1 kk. Erős Pista, 1 ek. Soja Sauce.
Elkészítése: a hozzávalókat feltesszük egy kis füles fazékba, folyamatosan kevergetjük, majd amikor elkezd főni, levesszük és a meleg hús vagy macok (krumpligombóc) mellé tálaljuk, kenyérrel. Ha túl sűrűre sikerülne, még egy kicsi tejet önthetünk hozzá, ha meg túl híg, akkor meg mogyorókrémmel javíthatunk az állagán. Jó étvágyat!
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez nagyon jó ötlet!
2014. júl. 18. 10:42
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!