Van ey 1 literes jóminőségű étolajom, de lejárt és sajnálom kidobni, van rá valami ötletetek, hogy mit kezdhetnék vele?
mehet bele a dízelkocsiba, mondjuk ha valami újabb járgányod van akkor nagyon keverve a rendes dízel üzemanyaggal, pl 3/4 tankhoz egy flakon.
így NEMIGAZÁN szennyezed vele a környezetet, viszont 1 liter jobb minőségű étolaj se túl nagy pénzkidobás... :)
Sok jó ötletet írtatok. Én megfejelem. [link]
Avas zsír újrahasznosítása
Az avas zsírt fazékban felmelegítjük. Mihelyt megolvad, tejet öntünk hozzá ( a megfelelő arány: 6-8 liter zsírhoz 1 liter tej). A főzés közben keletkező barnás színű, kellemetlen szagú habot leszedjük, mindaddig, amíg a zsírban semmilyen tejfoszlány nem mutatkozik. Amikor a zsír teljesen megtisztult és leülepedett, óvatosan leöntjük.
Itt zsírról írnak, én azt hallottam, fel kell fórrósítani, és egy krumplit karikára vágva beteni. Elzárod alatta a gázt.
Itt nem konkrétat találtam. De Ha van sok gyógynóvény, akkor lehet sokféle kivonatot csinálni.
Vagy úgy beleteszel egy edénybe szárazból pl 2 - 2 evőkanál : körömvirág, cickafark, kamilla, palástfű. Annyit öntesz az olajból, hogy ellepje, felfórrósítod. Hagyod kihülni. mégegyszer felmelegíted. És azután sűrű lyuku teaszűrőbvel megfelelő edénybe töltöd. Szerintem kézápolónak remek. ( a visszamaradt olajat alaposan ki kell nyomni, sok marad benne. én ölőfürdönek hasnáltam belőle. kb 2 évőkanálnyit vettem ki belőle, felforraltam és az ülöfürdőmhöz öntöttem rászürve. ezt a "zaccott " még kb 2 alkalommal felöntötem friss vízzel és újból felforraltam )3 - 4 adag ki jött belőle..
Aki ismeri a gyógynövényeket, cssinálhat szerintem akár még hashajtós olajat is. ( ricinus ) Vagy fördönek levendula...
az olajos kivonatra van egy lassab változat.
Üvegbe tesszük a száraz vagy friss növényt. Felönteni félig. És a napon ablakpárkányon, vagy a radiátorra tenni. Naponta töbször is akár megmozgatni. Meleg helyre és 2 hetet javasolnak...
( frissel nem csináltam. szerintem elég félig az olaj, mert összeesik a növény )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!