Éticsigából egyszerre kell - e összeszedni azt a mennyiséget, amit elkészítenénk, ill. mennyi ideig és hogyan lehet tárolni?
Hát maga a tisztulási folyamat az, hogy Naponta mosod őket és répán tartod.
Előbb utóbb észre veszed hogy megdeglettek, ha más nem akkor a belezésnél. Mert ügye tudod hogy az éti csigának csak a haslába kerül a konyhába?! Aztán hogy mit készítesz belőle az határozza meg hogy kell-e maga a csigaház, amelybe vissza töltheted.
Az egyik viszonylag egyszerűbb csigapörkölt készítője úgy írta a tisztulási folyamatot (6 nap), hogy közben nem répázza őket, csak naponta mossa. Jó úgy is?
Aztán meg egy éles ollóval levágja a csigaházat az állatról. Ez nem szadi egy kicsit?
Én azert etetem répával is őket, hogy minden más növényi anyag kitisztuljon a szervezetükből. Nem lenne jó valami hashajtó növényes csiguszt enni. A minimum az 3 nap. De a csiga el van a répán. Tehát addig tisztítod amíg akarod. Ez rajtad áll.
A csigát nem egyszerű ollóval kivágni. A legjobb Számomra hogy kiszedem villával vagy bicskával a házból mindenestől a csigaház szájadékán keresztül. Levágom a haslábat, majd a fejet és a farkat. A csigaházat azért nem szeretm felvágni, mert szépen ki lehet mosni, majd abban lehet megfőzni visszatöltve Avagy tálalni is jó benne.
Igazából ugy viselkedik mint a tengeriherkentyűk a dolgozol vele. Én Franciaországban lestem el. Vagy hírtelen gyorsan sütöd/ főzöd pár rottyanásnyit, vagy órákba telik mire vissza puhul a rágósságából. Ugy hogy úgy indulj neki a dolognak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!