Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Éticsigából egyszerre kell -...

Éticsigából egyszerre kell - e összeszedni azt a mennyiséget, amit elkészítenénk, ill. mennyi ideig és hogyan lehet tárolni?

Figyelt kérdés
Szerintem én szeretném a csiga - ételeket, és van is felénk ilyen állat. Egy nekifutásra kell-e összeszedni és feldolgozni, vagy lehet - e és hogyan tárolni (akár még élve, vagy elpusztítva - és azt hogyan kell). Recept is érdekelne, de szerintem azt megtalálom valahol a szakácskönyvek résznél
2014. máj. 29. 12:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hát maga a tisztulási folyamat az, hogy Naponta mosod őket és répán tartod.

Előbb utóbb észre veszed hogy megdeglettek, ha más nem akkor a belezésnél. Mert ügye tudod hogy az éti csigának csak a haslába kerül a konyhába?! Aztán hogy mit készítesz belőle az határozza meg hogy kell-e maga a csigaház, amelybe vissza töltheted.

2014. máj. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/20 A kérdező kommentje:

Az egyik viszonylag egyszerűbb csigapörkölt készítője úgy írta a tisztulási folyamatot (6 nap), hogy közben nem répázza őket, csak naponta mossa. Jó úgy is?

Aztán meg egy éles ollóval levágja a csigaházat az állatról. Ez nem szadi egy kicsit?

2014. máj. 29. 19:46
 13/20 A kérdező kommentje:
Ja, és nem tudom, hogyan értheti az ollóval való vágást : A csigaházat vágja fel (hosszában)- vagy csak kihúzza belőle a csigát (nem tudom, ez lehetséges - e egyáltalán) - és a "talprészt" vágja le ?....(szadi)
2014. máj. 29. 19:53
 14/20 anonim ***** válasza:

Én azert etetem répával is őket, hogy minden más növényi anyag kitisztuljon a szervezetükből. Nem lenne jó valami hashajtó növényes csiguszt enni. A minimum az 3 nap. De a csiga el van a répán. Tehát addig tisztítod amíg akarod. Ez rajtad áll.

A csigát nem egyszerű ollóval kivágni. A legjobb Számomra hogy kiszedem villával vagy bicskával a házból mindenestől a csigaház szájadékán keresztül. Levágom a haslábat, majd a fejet és a farkat. A csigaházat azért nem szeretm felvágni, mert szépen ki lehet mosni, majd abban lehet megfőzni visszatöltve Avagy tálalni is jó benne.

Igazából ugy viselkedik mint a tengeriherkentyűk a dolgozol vele. Én Franciaországban lestem el. Vagy hírtelen gyorsan sütöd/ főzöd pár rottyanásnyit, vagy órákba telik mire vissza puhul a rágósságából. Ugy hogy úgy indulj neki a dolognak. :)

2014. máj. 29. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/20 anonim ***** válasza:
Egyébként így is úgy is szadi az egész, de a csirke vagy a liba vágás rosszabb.
2014. máj. 29. 20:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek !!! - így már beljebb vagyok a témában.
2014. máj. 29. 20:35
 17/20 anonim ***** válasza:
Huh qzt ügye nem mondtam, hogy Mielőtt neki állsz ízekre szedni az előtt forrázd le őket?! Mert egyébként nagyon necces lenne élve kiszedni a házukból. :D Bocs, szerintem az este már fáradt voltam és átugrottam ezt a lépést.
2014. máj. 30. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/20 A kérdező kommentje:
oké - köszi. Így már én is jobban el tudom képzelni a dolgot.
2014. máj. 30. 11:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Anyucikātokat kellett volna kibelezni mikor benne voltatok.Azt se tudjātok mār jómódotokba mit zabāljatok.
2014. júl. 10. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/20 A kérdező kommentje:
#19 - a tiédet azt biztos. Megszavaztassuk? (te kretén)
2014. júl. 10. 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!