Hogyan a legfinomabb a tarja?
Szeletekben. Attól függően, hogy mit csinálsz belőle, nem árt nekiesni a klopfolóval. Mi általában pácoljuk és grillezzük így nyáron. De ez is nagyon finom és nem macerás: [link]
Ez már bonyolultabb, de vendégvárónak is jó: [link] Vagy csak egyszerűen betolva sütőbe némi gomba, bacon, hagyma stb. társaságában.
egyben töltve pácolva :
A tarját vágd le minha szeletelnéd ,de ne vág teljesen le a szeleteket: A szeleteket töltsd meg ,kolbász karikákkal ,a kolbász mögé tegyél hagyma karikát majd szallona szeleteket. Tüzd össze hurkapálcával.( minden hús szelet közé tegyél tölteléket)
Pácold be: Ha sietsz akkor bolt BBQ mártással kenegesd le.
1 éjszakát vagy akár 2-3 napot is pácolhatod.
Tedd sütőbe ,és fólia alatt ,süsd át telejesen ,locsogasd a szafftal. Amikor átsült süsd kivülről pirosra ,fólia nélkül.
Ha mégsem sietnél akkor házi BBQ mártással pácold.
BBQ Mártás
Hozzávalók
2 kanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evő kanál mustár
4 evő kanál barna cukor
1dl sör (Barna a Soproni Démon teljesen jó )
2 evő kanál worcesterchire szósz
5dl kechap
A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukrot, ha elolvadt a cukor hozzáadunk mindent. Nagyon lassú tűzőn KB 45perc ig. főzzük.
Sült húsokhoz és bármilyen hús pácolásra alkalmas
Vastagabb (két ujjnyi) szeletekre vágnám, bepácolnám és úgy sütném. Mellette sült krumplival és/vagy sok salátával szoktuk enni.
Tarjából készül a legjobb sülthús!
A páchoz pontos receptem nincs, mindig máshogy csinálom.
Só, bors, rozmaring vagy majoranna, fokhagyma. Ez alap. Van hogy mustárt is rakok hozzá. De volt hogy narancsos-tormás pácot csináltam, persze csak csínyán a tormával, mert a gyerekek nem örülnek a túl erős ízének.
Felszeled, sózod-borsozod-fokhagymával tűzdeled
Zománcos tepsit zsírozol/olajozol, bele a husit fektetve. Körberakod vastagra szelt hasáb burgonyával. Tetejére karikára szelt vöröshagymával (a karika-szeletek lehetőleg maradjanak egyben), és az egészet beborítod felszeletelt zöldpaprikával!
Egy pici vizet öntöl rá, fóliával beborítod és a sütőben szépen megpuhítod. Amikor puha, fólia le, és pirosra sütöd. Nyami-nyami!
Fokhagymával megtűzdelve egybesültnek is nagyon finom, valamilyen mártással. Lehet az gyümölcs, vadas, gomba,
hozzá krumplikrokett, vagy krumplifánk.
Szeletelve pácolni is szokta egy éjszakán át. Nem túl vékony szeleteket vágok belőle. Egy tálkában kikeverek kecsapot-mézet-mustárt-borsot-bazsalikomot (vagy tetszés szerinti fűszert)-préselt fokhagymát egy kevés olajjal és bekenem a hússzeleteket. Egy közepes fej hagymát félkarikára vágok. a bekent húst lerakom egy fedeles műa. dobozba a hagymával rétegezve.
Másnap egy zsiradékkal kikent tepsibe sorakoztatom, úgy ahogy van hagymástól. egy nagyon kevés vizet öntök alá, és szorosan lefóliázom.
kb egy órát sütöm, majd megfordítom. ekkor már majdnem kész, a hagymák is szinte eltűnnek és jó szaftos a hús.
attól függően mennyire puha, még fóliával visszateszem egy kis időre. utána már csak egy kis pírt adok neki fólia nélkül.
Bármilyen körettel nagyon ízletes.
Már írni akartam, hogy szeleteld, mivel kend meg, hogy rétegezd, hogy tedd tepsibe, hogy süssd és hogy pirítsad, mikor olvastam a 83% válaszát. Így hát nem írom le, mert minek ismételjem azt aki tökéletesen leírta.
De azért mégsem legyen ugyan az, az én változatomban víz helyett bort öntök alá ☺.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!