El lehet tenni pörköltet üvegbe ugy, mint a lekvart?
Figyelt kérdés
Elmeletileg meddig birna a hus ugy üvegbe elteve? Hagyma, csirkemell es füszerek vannak benne.
Köszi!
2014. máj. 18. 17:51
11/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
3-4 napig még hűtőben is elállhat, ha jó bő lében van.
Csak minden fogyasztás előtt újra fel kell forralni.
12/16 anonim ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Több, mint ötven évvel ezelőtt volt üveges szalontüdő, vagyis létezett húsféle konzerválása üvegben is. De kizárólag konzervgyári körülmények között lehetett akkor és mai is tartósítani.
Lapos literes műa. dobozban a fagyasztás a legpraktikusabb és legbiztonságosabb.
15/16 mustafa33 ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ugyan már, nagyon el vannak felejtve amit anyáink, nagyanyáink tudtak. Mikor még nem volt fagyasztó, és nem volt mindenkinek konzerv lezáró gépecskéje, bizony üvegbe rakták el a húst. Voltak ún. rex üvegek, befőttes üveg, üveg fedővel ami közé egy piros gumiszallag ment és az egészre egy rugalmas pléh leszorító. Később sima beföttös üveg pléh fedélel. Hús eltevéséere olyan fedőt használtak amelyikben a gumi tömítés a pereménél nem fehér volt hanem piros. Ma is kapható. Húst, nem füstölt friss kolbászt, disznósajtot, pástétomot, hagymás vért és egyébb disznőölési finomságot tettek így el későbbre még a 70-es, 80-as években. Egy évig állt el. Meleg dunsztolásal tartósították. A húst úgy szokták eltenni, hogy zsíron megdinsztelték, nem ízesítették másal csak sóval, hagymát sem tettek alá. Így egy természetes konzervált hús lett amiből kinyitás után bármilyen húsételt elkészíthettek. De volt aki kész pörköltöt tett így el. Nekem anyám katonaságra ilyen, üvegbe "befőzött" vaddisznópecsenyét küldözgetett, és mindig a jó bajtársammal ettem meg akinek meg az anyja ugyanígy besütött libacombot küldött. Csak annyi a titka az egésznek, hogy úgy kell tölteni az üvegbe, hogy a saját szaftján kívül sok zsír legyen a tetején, ami elfedi a húst. És nem kell rá semmi tartósítószer, csak rendesen kidunsztolni mint a kompótot.
16/16 mustafa33 ![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](//static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
válasza:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
* ha a fedője nem szívódik le akkor nem jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!