Ha odaégetem a karamelt akkor azt letudom szedni?
Egy kis kémia:
A cukrot oldják ezek:
Víz, Zsír (és olajfélék), Alkohol, Ecet
Ezekből a zsír (és olajfélék) önmagukban is nyomot hagyhatnak. Tehát kizárandóak.
Marad a Víz és alkohol és ecet, melyek közűl az alkohol és az ecet ugyanolyan hatású (oldószerként). Vagyis az a legjobb, ha vizet és alkoholt/ecetet kever az ember a cukor oldásához. A háztartásokban használt ecet alapból tartalmaz vizet. Ugyanis a valódi ecet tartalma 10 vagy 20 százalék, amit a csomagoláson fel is tüntetnek. A többi víz. Vagyis az ember előveszi az ételecetet és ráönti a cukros edényre. PONT (mondat végét jelzendő)
4 -es vagyok. Jut eszembe:
Mindenféle energia gyorsítja az oldódást! Legyen az hő-, vagy mozgási energia. Vagyis a forralás is gyorsít és a keverés is gyorsít az oldódáson.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!