Hideg vízben tedd fel főzni őket, és amíg felrakod, közben vigyázz, hogy ne koccanjanak össze vagy a fazékhoz. Ekkor biztosan nem repednek meg. Ha mégis, akkor már eleve repedtek voltak. Az ilyeneket én ki szoktam dobni, mert a repedt tojások hűtőben is megromlanak.
2014. ápr. 17. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
2/8 anonim válasza:
fogunk egy evőkanalat, és azzal szép lassan, óvatosan eresztjük bele a lobogó vízbe.(nekem ez vált be)
Vagy pedig a hídeg tojást (hütőből kivéve) hídeg vízbe teszük fel főni.
2014. ápr. 17. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
3/8 anonim válasza:
Egyszerűen nincs. Bármikor megrepedhet pár darab, aminek ugyan semmi baja nem lesz megfestve sem, csak megfogja a fehérjét.nem kell kidobni, nem mérgező, csak előbb el kell használni.
Én évtizedek alatt kipróbáltam sokféle praktikát, de mai napig is megreped a húszból 3-4 db.
tojástól is függ, mennyire vastag a héja. a házi ebből a szempontból (is ) biztosabb.
2014. ápr. 17. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
4/8 anonim válasza:
Hallottam, hogy ha az ember észrevesz egy kis repedést a tojáson, akkor margarinnal/vajjal meg kell kenni a repedésnél, és főzés közben nem lesz nagyobb a repedés.
2014. ápr. 17. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
5/8 anonim válasza:
Ez egy marhaság, már bocsánat . Aki észreveszi a nyers tojáson a repedést, nyilván nem kezdi el főzni. ha pedig a vízben az éppen forrósodó vízben veszi észre, életszerűtlen, hogy kikapkodná és bekenné vajjal.
és mi lesz vajjal, ha visszateszi a forró vízbe ...:)
2014. ápr. 17. 12:18
Hasznos számodra ez a válasz?
6/8 anonim válasza:
Nembeszélve arról, hogy a festék sem fogja be a zsíros tojást.
2014. ápr. 17. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
7/8 anonim válasza:
Én most már mindig igy csinálom. Este előveszem a hütőből a tojásokat, és csak másnap kezdem el főzni, sós hideg vizben. Főzöm vagy 15 percig, és hagyom kihülni a saját vizében, illetve festékjében. Ha kihült, szalonna bőrkével fényesitem. Ha enni főzöm, akkor leveszem a gázról, hideg vizzel öblitem le, és mikor még a forró vizben van, hegyes késsel megbököm mindet. Igy a hideg viz alá kuszik a héj alá, és nagyon könnyü megpucolni. Egy-kettő még igy is megreped, de azzal ne törődj.
2014. ápr. 17. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
8/8 anonim válasza:
Ne legyen hideg a tojást, pár órával főzés előtt ki kell venni a hűtőből, majd hideg vízbe tenni és nem túl nagy lángon főzni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!