Készitettétek már ugy a karfiolt, hogy előfőzitek sós vizben és utána elrakni mélyhütőbe?
Csak nagyon kicsit szabad elöfözni, de nekem nyersen fagyasztva is jó.
Csak azt kell megjegyezni, hogy nem szabad kiolvasztani, hanem fagyosan kell az ételbe tenni, akkor olyan, mint frissen, ha felolvasztod elötte, akkor nagyon furcsa lesz.
Egyébként ez minden zöldségfélére vonatozik, hogy fagyosan kell elkészíteni.
Blansírozni kell, ami azt jelenti, hogy 2-3 percre lobogó forró vízbe tesszük, majd szűrőkanállal kiszedve jeges vízbe tesszük, vagyis azonnal lehűtjük.utána lecsepegtetve, egy tálcán szétrakva lehet lefagyasztani. amikor csontkemények a karfiolrózsák, akkor már lehet egy zacskóba beletenni.
A lecsepegtetett karfiolt be is lehet panírozni, és az előzőek szerint lefagyasztani.
való igaz, hogy a fagyasztott zöldségeket fagyosan kell kezdeni sütni-főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!