Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Készitettétek már ugy a...

Készitettétek már ugy a karfiolt, hogy előfőzitek sós vizben és utána elrakni mélyhütőbe?

Figyelt kérdés
En még nem próbáltam csak ugy,hogy nyersen betettem a mélyhütõbe, de ugy nem nagyon izlik.
2014. márc. 22. 20:30
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen, és utána rántott karfiol lett belőle később, és ugyanolyan finom lett,mint a "sima".
2014. márc. 22. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Csak nagyon kicsit szabad elöfözni, de nekem nyersen fagyasztva is jó.


Csak azt kell megjegyezni, hogy nem szabad kiolvasztani, hanem fagyosan kell az ételbe tenni, akkor olyan, mint frissen, ha felolvasztod elötte, akkor nagyon furcsa lesz.


Egyébként ez minden zöldségfélére vonatozik, hogy fagyosan kell elkészíteni.

2014. márc. 22. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Köszi a válaszokat, akkor ugy fogom majd késziteni.
2014. márc. 22. 20:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:

Blansírozni kell, ami azt jelenti, hogy 2-3 percre lobogó forró vízbe tesszük, majd szűrőkanállal kiszedve jeges vízbe tesszük, vagyis azonnal lehűtjük.utána lecsepegtetve, egy tálcán szétrakva lehet lefagyasztani. amikor csontkemények a karfiolrózsák, akkor már lehet egy zacskóba beletenni.

A lecsepegtetett karfiolt be is lehet panírozni, és az előzőek szerint lefagyasztani.

való igaz, hogy a fagyasztott zöldségeket fagyosan kell kezdeni sütni-főzni.

2014. márc. 23. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Fontos hogy főzés után le legyen csepegtetve. Tegyél fóliát a tálcára, amin lefagyasztód és törekedj arra, hogy a rózsák ne érjenek egymáshoz. Ha így megfagy, utána már később öntheted zsákba és nem egy nagy több fagyott karfiolod lesz... :)
2014. márc. 25. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötleteket adtatok, nagyon köszönöm.
2014. márc. 26. 11:50
 7/7 anonim ***** válasza:
5/6-os, ugyanezt írtam előtted, csak jó pár nappal előbb...de azért jó, hogy megerősítetted:)
2014. márc. 26. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!