Nagyon büdös a káposzta, amit eltettem savanyú káposztának. Mitől lehet?
Szóval kb. 3 hete már csináltam egy kis adagnyi savanyu káposztát házilag, nagyon jól sikerült, minden nap nézegettem... aztán a 6. napon tettem be a hűtőbe, nekem megfelelt.
2 napja ismét csináltam, immár nagyobb adagot egy kicsit, ma, a második napon kinyitottam, és valami irtozatos kakaszag csapta meg az orrom, majdnem hánytam... és kicsit meg is van barnulva a teteje... Üvegben csináltam, fém tetővel.
2 adag lett, amit müanyag ételhordóban tettem, az nem ilyen büdös. Mi lehet a baj? :(
Külföldön élek, ezért kellett rávennem magam...
Valami miatt a második adag nem rendesen erjedt, hanem megrohadt - dobd ki.
A jövöre nézve meg adok egy tippet:
a káposztát kisebb (nálam a fél literes az egy adag) csavaros tetejü beföttes üvegekbe nyomkodd nyersen, füszerekkel, ahogy a máshogy is szoktad. A tetejére tegyél folpakot és utána zárd le a tetejével.
(Tedd valamibe, mert eleinte folyik belöle a lé) Két-három napig (esetleg egy hétig, ha hüvösebb) tartsd a konyhában, utána beteheted a kamrába vagy más hideg helyre, igen sokáig eláll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!