Tudtok finom melegszendvics recepteket házilag?
maradék sült húsból.
1 felsőcomb és egy fél sült tyúkmell bőr nélkül, apróra vágva
1 közepes fej lilahagyma apróra vágva
4 dkg vaj
2 keményre főzött tanyasi tojás finomra reszelve
1 evőkanál házi majonéz
1 evőkanál tejszínes sajtkrém (lehet akár mascarpone, medve sajtkrém, vagy Philadelphia)
1 finomra őrölt nagyobb szem szegfűbors
½ teáskanál morzsolt kakukkfű
só, frissen őrölt színes bors keverék
ízlés szerint mustár, én most elhagytam
A hagymát vajon dinszteltem a kakukkfűvel. A tapasztalatom az, hogyha a kakukkfüvet közvetlenül a vajhoz adjuk, akkor teljesedik ki legjobban az aromája. Hozzáadtam az apróra vágott sült húst, fűszereztem sóval, frissen őrölt színes, és szegfűborssal. Lehúztam a serpenyőt a tűzről, amikor hűlt kicsit, akkor keverőtálba tettem és hagytam, hogy teljesen kihűljön a hagymás-húsos ragú.
Hidegen kenyére is finom ,és reszelt sajtal a tetjén melegszendvicsnek is finom.
Tojáskrémes
10 zsemle
1 nagy tejföl
3 közepes apróra vágott vöröshagyma
10 apróra kockázott főtt tojás.
só
A zsemléket félbe vágod, a belsejüket egy tálba szaggatod, viszonylag apróra.
Ehhez hozzákevered a sós tejfölt, a /nagyon apróra vágott vagy reszelt/ hagymát, majd az apróra kockázott tojást.
/én úgy szoktam, hogy a tojásszeletelővel mindkét irányba elvágon. Így igazán pici lesz/
Ezt a krémet visszatöltöd a zsemlékbe, majd be a sütőbe. Egy kis füstölt sajtot lehet ráreszelni, bár a krém önmagában is nagyon jó.
Melegszendvicskrém:
25 deka zalai felvágottat két keménytojással ledarálunk. belereszelünk egy kisfej hagymát, 1-2 gerezd fokhagymát.Hozzáadunk egy kevés puha vajat és egy kispohár tejfölt, valamint 5 deka reszelt sajtot. (füstölt még finomabb )megkenjük a kenyérszeleteket és megszórjuk reszeltsajttal.
A sajt ráolvadásáig sütjük.
Igy keszitem:
Toast, margarin, sonka (jobb a fustolt), ananasz (akar konzerv is), paradicsomszelet,sajt.
Toast, uveges paradicsommartas, sonka, konzerv gombaszeletek, sajt.
Toast, margarin, paradicsom, fustolt sajt, gouda, edami,
trappista, mozzarella.
Toast, libamaj vagy kacsamajkrem, kigyouborka, sajt.
Toast, valamilyen karakteres sonka, mozzarella.
Lemaradt, de a so es a zoldfuszerek alap.;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!