Meddig tartható el a dödölle?
A dödöllére sok receptet találsz, a lényege, hogy megfözöd a krumplit, leöntöd a levét, belekeversz liszet és addig kevered, amig egységes massza lesz belöle.
Utána hagymás zsíron megsütöd kisebb darabokra szaggatva.
Hütöben 2-3 napig eláll, de frissen a legjobb.
1-2 napig. De frissen a legjobb én ez a receptet szoktam csinálni,de rengeteg féle van. Olaj helyett zsírt használok ,liba ,sertés ,kacsa ,ami van itthon .
Dödölle
Hozzávalók:
• 1 kg krumpli
• 25 dkg liszt
• 3 fej vöröshagyma
• só
• olaj
Miután kiválasztottad a megfelelő krumplikat, pucold és mosd meg őket, majd egy lábasba kockázd bele, és tedd fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kellőképp megpuhult, nyomkodd össze a vízben, majd szórd a lisztet mellé, a főzővízbe, és keverd el benne. Addig keverd, amíg ragacsos masszát nem kapsz. Ha ez megvan, zárd el alatta a gázt.Kockázd fel a hagymát, egy kis olajon kezdd el pirítani, majd egy olajos kanállal adagolj kisebb-nagyobb gombócokat a piruló hagymához, forgasd meg benne, majd egy kissé pirítsd meg a tésztadarabokat. Amikor kicsit kérget kapot kivülről akkor kész.
Köszi :)
Nekem egy hetig is elall a hűtőben.
Kivancsi voltam hogy több ideig el áll e.
Mert én etteremre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!