Hogyan kell elkészíteni a kovászos uborkát, hogy nagyon finom legyen?
Figyelt kérdés
2008. júl. 20. 19:36
1/2 anonim válasza:
5-kg-os üvegbe szoktam, kb. 3 kg uborkát veszek, nem túl nagyokat, jól megmosom, két végét levágom. Az üveg aljára teszek bőven kaprot, bele az uborkákat, de ne szorosan tedd őket hogy jól átjárhassa a lé. 3 csapott evőkanál sót teszek bele, 4-6 gerezd fokhagymát egészbe, felengedem langyos vízzel, tetejére 1 szelet szikkadtabb kenyér, és kistányérral lefedve napos helyre teszem. Amint az uborkák elvesztik erős haragoszöld színüket akkor el is készült. Kiveszem az uborkákat, kettéhasítom őket, a levét sűrű szűrőn vagy kávéfilteren szűröm át a kenyérmorzsáktól, visszaöntöm az uborkákra, és hűtőbe teszem. Ha túl sokáig van kinnt az üveg erős forróságban, az uborka akkor megrottyan és szétmállik. Nagy melegben nagyon gyorsan kovászolódik, ilyenkor oda is teheted ahol meleg van de kevesebb tűző nap éri. Általában 2-3 nap alatt kész is.
2/2 anonim válasza:
Még annyit hozzátennék, hogy az uborkákat hosszában is be kell vágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!