Franciasalátához párolom a zöldséget. Az állaga borzasztóvá válik. Mit tegyek vele, hogy ropogós maradjon?
Szia!gondolom,hogy fagyasztott fr.saláta alapból készíted.pici olajon párold, finoman sózd,néhány csepp
citromlé vagy ecet, egy késhegynyi szodabikarbóna.
pci víz, fedő.a savtól nem fog szétmállani, a szb-tól
szép élénkszínű marad.persze közben óvatosan lapáttal
átforgatni és kóstolgatni.
frissből is ugyanígy, csak a répával kell kezdeni,úgy
tovább a zöldségek keménységétől függően.de szerintem
a fagyasztott fr.alap a legpraktikusabb.
üdv.-eri-
Sziasztok!
Köszönöm szépen mindenkinek, kipróbálom! :)
De mi az a blanhirozás?
Szia! a blansírozás más tészta, azt akkor alkalmazzuk,amikor friss zöldségfélét akarunk fagyasztani.a megtisztított pl.borsót zöldbabot stb.
néhány percre lobogó forró vízbe mártjuk egy szűrőkanálban, majd utána jeges vízben visszahűtjük.
abroszon kiterítjük, leszárítjuk, zacskózzuk, fagyasztjuk.a blansírozott zöldség még nem konyhakész,
tehát azt még párolni vagy főzni kell fogyasztás előtt.
én így szoktam, de lehet, hogy mások másképp csinálják.
üdv.-eri-
Köszönöm szépen! már csak valahogy el kell mentenem, vagy szám.gép. mellett kiírom, el ne felejtsem. :)))
aztán papír elhagyva. (hát ez vagyok én) KÖSZI
Utolsó kedves válaszoló,biztosan igazad van, de én még
nem hallottam ezt a konyhatechnikai szakkifejezést,én csak egy háziasszony vagyok nem szakács.De mindig tanul az ember lánya, azért a blansírozást remélem jól csinálom.
üdv.-eri-
Sziasztok! Én anyukámtól tanultam és már majd' 20 éve én is így készítem a franciasalátát:
elkészítem a majonéz alapot: ha sietek, tubusos majonéz+tejföl+só,bors; ha van időm, hagyományosan, házi majonézt készítek.
Ebbe fagyottan(!) beleborítom a francia saláta alapot + teszek hozzá 1 felkockázott almát, 1 szál apró kockára vágott savanyú uborkát. Jól összeforgatom és letakarva a hűtőbe teszem éjszakára. Reggelre kiolvad, összeérnek az ízek. Délelőtt még 1-2x átforgatom, ha kell utánasózom, borsozom. Ropogós, zamatos saláta lesz!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!