Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Házi készítésű bonbon?

Házi készítésű bonbon?

Figyelt kérdés

Ajándékba szeretnék készíteni pár finomságot, viszont felmerült bennem pár kérdés. Tej- vagy étcsokoládét kell alapként olvasztani, azonban ezt minden esetben a gőz fölött kell vagy mondjuk ezt a masszát a mikróban is meg tudom csinálni?

Illetve aki már próbálta az apróbb kukoricapehely darabokat a folyékony csokival leönteni, annak a kukorica hűtés után is olyan roppanós maradt vagy esetleg 'megázott'?

Eddig ezeket találtam ki, amiket a bonbonba tennék: mandula, mogyoró,pirított dió, kesudió, mazsola, aszalt barack, kukoricapehely, kandírozott narancshéj. Némelyiket kókuszreszelékkel, darált dióval díszítem majd.

Ha volnának további ötletek, szívesen fogadnám. Köszönöm!



#bonbon #házi bonbon
2014. jan. 31. 19:42
 1/2 anonim ***** válasza:
Ajánlom figyelmedbe ezt a blogot, de csak akkor kezdd el olvasgatni, ha nagyon ráérsz, mert garantáltan beszippant pár napra :) [link]
2014. jan. 31. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Első próbálkozásnak mindenképp étcsokit ajánlok, szerintem finomabb is, bár ez ízlés dolga. Tejcsokival nehezebb bánni olvasztás után. Én mikróban szoktam olvasztani, nem nagy ördöngösség, annyi a lényege hogy annyira legyen csak meleg, hogy felolvadjon, különben nem lesz szép fényes ha megszilárdul. A mikróban nem egyformán melegszik amit beteszel, biztos tapasztaltad hogy a kaja közepe hidegebb, ugyanez van a csokival is. Én úgy szoktam hogy felkockázom, beteszem kb fél percre, majd legalább ugyanennyit várok hogy szétoszoljon a hő. Utána megint fél perc, amikor az letelt akkor általában már meg lehet keverni kicsit (nyilván attól is függ mennyi volt a csoki), ha mikrózás után kb a fele már olvadt, elég kevergetni, fel fog olvadni a többi része is és pont jó lesz a hőmérséklete. Így az a veszélye sem fenyeget hogy megégeted magad a forró csokival. Amit írsz az inkább drazsé mint bonbon, bár talán azt egyszerűbb csinálni :), nekem a bonbonforma kicsit komplikáltnak tűnt mindig is, viszont mennyivel finomabb ha valami krém van a csoki belsejében mintha szimplán egy darab mogyoró :). Földimogyorót is próbáld ki szerintem nagyon finom csokival.
2014. jan. 31. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!