Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tudok csokoládéból...

Igabcsy kérdése:

Hogyan tudok csokoládéból vékony bevonatot készíteni a bonbonra?

Figyelt kérdés

Elkészültem a bonbonjaim alapjával és szeretném csokoládéval bevonni őket. Megolvasztottam a csokoládét, tettem hozzá kevés vajat, de még így is sűrű, és ezért a beleforgatott bonbonokon vastag lett a csoki réteg.

kb. 20 db szaloncukor nagyságú bonbonra elfogyott 60 g csokoládé.

Mit csináljak a bevonóval, hogy hígabb legyen, de rendesen fedjen is?


2009. dec. 5. 17:29
 1/3 anonim ***** válasza:
A bevonó csokiba ne vajat,hanem 10 dk-hoz 1 evőkanál olajat keverj,lehetőleg olivát,de jó a napraforgó olaj is.Jól el kell keverni .Én a bonbonokat úgy szoktam bevonni,hogy ráteszem egyenként egy villára és kanállal öntöm rá a mázat.Hústűt beleszúrok.így a felesleget letudom csöpögtetni,és rácsra teszem száradni,vagy egyenesen a mignon papírba teszem.
2009. dec. 5. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én mindig teszek a csokibevonóhoz főzőtejszínt, vagy habtejszínt és úgy olvasztom!Így kellően híg lesz ahoz hogy vékony legyen a bevonat, és szerintem finomabb is!
2009. dec. 9. 21:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm, de a bonbon bevonásánál az is fontos, hogy a bevonat szobahőmérsékleten is kellően visszakeményedjen.

Ezért félek az olajtól.

A tejszínnel kapcsolatban pedig olyan aggályaim vannak, hogy hűtő nélkül romlékonnyá teszik a bonbont.

2009. dec. 11. 18:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!