Igabcsy kérdése:
Hogyan tudok csokoládéból vékony bevonatot készíteni a bonbonra?
Figyelt kérdés
Elkészültem a bonbonjaim alapjával és szeretném csokoládéval bevonni őket. Megolvasztottam a csokoládét, tettem hozzá kevés vajat, de még így is sűrű, és ezért a beleforgatott bonbonokon vastag lett a csoki réteg.
kb. 20 db szaloncukor nagyságú bonbonra elfogyott 60 g csokoládé.
Mit csináljak a bevonóval, hogy hígabb legyen, de rendesen fedjen is?
2009. dec. 5. 17:29
1/3 anonim válasza:
A bevonó csokiba ne vajat,hanem 10 dk-hoz 1 evőkanál olajat keverj,lehetőleg olivát,de jó a napraforgó olaj is.Jól el kell keverni .Én a bonbonokat úgy szoktam bevonni,hogy ráteszem egyenként egy villára és kanállal öntöm rá a mázat.Hústűt beleszúrok.így a felesleget letudom csöpögtetni,és rácsra teszem száradni,vagy egyenesen a mignon papírba teszem.
2/3 anonim válasza:
Én mindig teszek a csokibevonóhoz főzőtejszínt, vagy habtejszínt és úgy olvasztom!Így kellően híg lesz ahoz hogy vékony legyen a bevonat, és szerintem finomabb is!
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de a bonbon bevonásánál az is fontos, hogy a bevonat szobahőmérsékleten is kellően visszakeményedjen.
Ezért félek az olajtól.
A tejszínnel kapcsolatban pedig olyan aggályaim vannak, hogy hűtő nélkül romlékonnyá teszik a bonbont.
2009. dec. 11. 18:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!