Hogyan lesz szaftos a paprikás krumpli?
Mindig levesesre sikerül, pedig egyszer ettem olyat, ami szaftos volt, sűrű, finom szaftos.
Erre keresek valami bevált megoldást.
Köszönöm!
Jó pörkölt alapot készitek ,jó sok hagymával. majd annyi vizet teszek a burgonyára ami éppen ellepi.
Majd fedő nélkül főzöm közepes lángon így még párolog is el a főzőléből.
Ugyanúgy, mint a jó pörköltet. az alap nagyon fontos. A hagymát zsiradékon dinsztelni, kis sóval egy csöpp vízzel fedő alatt pépesre párolni, majd zsírjára visszasütni. ekkor bele a jóféle fűszerpaprika, és a krumpli annyika vízzel amennyi éppencsak ellepi. a krumpli főzés közben kopik, ez is sűríti az ételt.Mindig könnyebb egy kis vízzel pótolni a kevés levet, mint a bő lére engedettet elfőzni.
Jelzem, vannak sokan,(mi nem ) akik hosszú lével szeretik. De a kezdés ugyanaz, mert a hosszú lében úszkáló körömnyi hagymák nem valami szívderítőek.
Utolsóval egyetértek.
Bizony a jó paprikás krumpli nem készül sokkal előbb, mint egy átlagos pörkölt. A tartalmas, elfőzött hagymaalap ugyanúgy kötelező, mint a pörköltnél.
Ha a krumplit kissé megkoptatod,(ami nem egyenértékű a pépesre főzéssel!) tartalmas, sűrű szaftot kapsz.
Nagyon jó szolgálatot tehet az előre lefőzött csontlé is, úgy ízben, mint állagban.
Szoktam volt hangoztatni, semmilyen, a legegyszerűbb ételt sem szabad letegezni, ugyanolyan odafigyeléssel főzd, mint a legdrágább alapanyagot!
Szuper otleteket kaptam, koszonom! Tollas denever repuljon az alsonadragjaba annak, aki lepontozot nehany valaszt! Mindegyik hasznos es jo, tolem ment a zold mindenkinek!
Utolsoelottihez egy kerdes: mit jelent az, hogy zsirjara visszasutni?
Nem tudok belekötni, profi a "
bakonyi lyány."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!