Aszpik húslevesböl?
Maradt az ünnepekröl húsleves leve, (természetesen leszürve és hütöben tárolva). Ezt felhasználhatom aszpik készítésére holnap?
Ha igen, elötte fel kell forralni, vagy hogyan tudok biztosra menni, hogy nem lesz rossz? (Mármint hogy nem lesz-e romlott ízü, vagy egyéb okokból problémás?)
Akinek tapasztalata van, azok segítségét kérném.
Elöre köszönöm.
Felhasználhatod.
Szedj le a tetejéről minden zsírt. Forrald fel, és öntsd bele a feloldott zselatint, keverd meg és önts bele egy-két tojásfehérjét pici paradicsompürével elkeverve.
Csak addig melegítsd, amíg a hab összeáll a tetején. Ez magába szedi a zavarosságot.
Majd az aszpikot sűrű ruhán szűrd át.
Használatkor csak annyira melegítsd fel, hogy folyékony legyen.
Nagyon jól írta az első, ezt a módszert nevezik derítésnek.
ma mindenképpen használd fel, bár nem tudom mire szeretnéd használni.
Folyékonyan nagyon szépen lehet vele fényezni, szendvicseket, húsostálakat, megdermedve, apróra vágva szintén hidegtálak díszítésére alkalmas.
Kis tálkákban lehet hússal, tojással, zöldséggel imbiszeket készíteni, ami kiborítva, mint egy mini kocsonya úgy néz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!