Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit kell tenni ahhoz, hogy az...

Mit kell tenni ahhoz, hogy az otthon sütött kenyér minél kevésbé morzsálodjon?

Figyelt kérdés
2009. nov. 27. 12:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Aszkorbinsav (C-vitamin, patikában lehet kapni por alakban is) segít azt hiszem. Ezen kívül a jó minőségű, sikérdús liszt is számít, na meg hogy mennyire teljes őrlésű (a több korpától is jobban morzsálódik).
2009. nov. 27. 12:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Én fél kilós kenyérhez két kisebb héjában főtt, vagy sütött krumplit adok hozzá! Három napig is olyan , mintha most sült volna!

(receptem: 500g liszt, 5dkg vaj, 1cs.élesztőpor vagy 2dkg élesztő, egy csipet (barna) cukor, 3dl tej, egy cs.teáskanál só, egy csipet kotányi kenyérfűszer, 2 krumpli) Teig programon kelesztem, kiveszem, sütőben sütöm, mert nem szeretem a kenyérsütő formájú kenyeret. :-) (vízzel lekenem, először alacsony hőn sütöm, aztán közepesen)

2009. nov. 27. 12:58
 3/5 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó! Leírnád nekem részletesebben? A sütés menetét pl. Olvastam olyat, hogy egy tálban vizet is kell tenni mellé a sütőbe, meg, hogy vajazod-e a tepsit, meg le kell-e lisztezni, kisebb legyen-e, mint a sütő, vagy jó az a fajta is, ami rácsúszik a tartókra, mint a rács? Hány fokokat jelentenek az erős és a közepes? (Nekem villanysütőm van). Egyébként azért is érdekelne, mert nagyon szeretem a házi kenyereket, de ezt a kenyérsütős formát én sem kedvelem, mert sehogy sem tudom jól szeletelni, túl sok lesz a héja egy-egy szeleten belül. A hosszúkás cipót meg jobb vágni is. A krumplik mekkorák? Mint egy normál tojás? Vagy nagyobb?
2009. nov. 27. 13:40
 4/5 A kérdező kommentje:
A válaszokat köszönöm
2009. nov. 28. 23:46
 5/5 anonim válasza:

Én tudok neked ajánlani egy nagyon jó weboldalt, ahol nagyon jó praktikákat és recepteket találhatsz az otthoni kenyér sütés, valamint péksütemények megsütéséhez. Én nagyon sok receptet kipróbáltam, hidd el nem fogsz benne csalódni és ott is kérdezhetsz.

[link]

2009. dec. 1. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!