Citromos víz tényleg jó arra, hogy a felszeletelt gyümölcsök ne barnuljanak meg?
Figyelt kérdés
Gyümölcstálat szeretnék készíteni. Hallottam, hogy az almát, körtét, banánt citromos vízbe kell tenni, hogy ne barnuljon meg, de még sose próbáltam ki. Ez tényleg beválik? Ha igen, mennyi vízbe, mennyi citrom? Friss citrom, vagy citromlé is jó?
Szeretnék narancsot és mandarint is rátenni gerezdekre szedve, de egy idő után megkeményedik a külseje. Erre is van valami praktika?
Köszönöm!
2013. dec. 26. 22:10
1/4 anonim válasza:
Én ha almát vagy körtét eszek, de nem kívánok egy egészet, akkor félbe vágom, és amit nem kérek citrom levével lecsöpögtetem. Másnap reggelre sem barnul meg.
2/4 anonim válasza:
Jó a citromlé is. Annyi víz és citromlé, hogy savanyú legyen.
A mandarin is azért keményedik, mert kiszárad a külseje, ha az is be van áztatva, az se keményedik.
3/4 anonim válasza:
Igen a citromlé nem engedi bebarnulni, de azért elsavanyítani sem jó a gyümölcssalátát. Vagyis valamennyi cukor is kell bele, pláne, ha egyéb citrusféle is van benne.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És meddig kell benne hagyni ázni? Lehet, hogy hülye kérdés, de nem akarom elrontani semmiképp sem :)
2013. dec. 27. 12:04
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!