Mit lehet tenni azokkal az inakkal, amik a húsdaráláskor előbb-utóbb elakasztják a darálógépet?
Össze kell élezni a kést a tárcsával. Ezt egy jó köszörűs megcsinálja.
Aztán mikor darálsz, baromi erősen rá kell húzni a daráló elejét, hogy összeszorítsa a kést a tárcsával.
Úgy nem tud közé menni az ín, és rátekeredni se tud.
Nagyon stabilan kell állni a húsdarálónak.ha izeg-mozog, nem tud rendesen darálni. vécépapír gurigát vágunk hosszéban félbe, és rápasszítjuk a konyhapultra. nagyon erősen oda kell csavarozni, a férjem még csavarhúzóval is rásegít az alsó rögzítőcsavar tekerésben, hogy ne mocorogjon a daráló. persze az élek karbantartása is nagyon fontos.
Ha még így is érzi az ember, hogy nem tökéletes, nincs más hátra, mint darálás közben egyszer szétszedni és forró folyóvízzel elmosni.
Ha sertéshús, akkor a darálóval van baj. Szakemberrel síkköszörűn megéleztetni.
A marhánál az inak annyira kemények, hogy csak a kutter (ipari aprítógép) bír vele. Sima darálóhoz apróra kell vágni a hússal együtt. Tapasztalat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!