Valaki adna (írna) egy jó és egyszerű sajt receptet tehéntejből?
5l tej(minnél zsírosabb,pasztörizálatlan), fel forralod, bele öntesz 4-6cl ecetet(én normál 10%ossal szoktam, de 5-6%os almaecettel olvastam anno a receptet), mehet citromlével is esetleg citromsavval(én még csak ecettel próbáltam), ha már benne van pikk-pakk kicsapódik egy túró szerű valami, ezt leszűröd egy pelenkába vagy bármiféle sűrű szövésű anyaggal(nálam több réteg géz), majd ezt fellogatod csöpögni, ha nincs megfelelő szűrőformád amiben némi nehezékkel ki tudnád szorítani a fölösleges nedvességet, akkor hagyd a textilbatyuban csak néha jó erősen nyomkod vagy csavard meg, lógatási és préselési idő izlés szerint0.5-3óra, sózni a tejet nem érdemes mert nem marad bent az ize, csak a kicsapatás után "túró", egyébb izesítést is használhatsz dió, pritamin, bors, stb...elkészíteni egyszerűbb mint, elsőre gondolnád, nekem az első is finom lett(bár már jobbat is ettem, de így hogy én csináltam így nagyom finom volt:) ), minnél többet áll az ecetes savóban vagy szárad annál gumisabb lesz az állaga, de akkor meg kiváló grill sajt lesz belőle(nem folyik szét) nekem ebből a mennyiségből 60-70dkg szokott kijönni, de a különböző írások alapján már 50dkg is elég jónak számit.
azért itt van pár link
na jó csak egy(ennyit mentettem el, de tudjuk gugli a jóbarát sajt készítés házilag és hasonló kereső szók sokat fel dobnak.
remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!