Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan használjam a kerámia...

Hogyan használjam a kerámia savanyítóedényt?

Figyelt kérdés
Kerámia savanyítóedényben szeretnék káposztát savanyítani. Tavaly nem helyeztem súlyt a ledöngölt káposztára, el is kezdett barnulni. Megoldottam (úgy, ahogy) súllyal. Tető, ami a lényege az edénynek, félretéve. Most egy nagy zacskó vízzel lezártam , és rajta van a teteje is, csak éppen nem maradt hely a fedő alatt. Jó lesz ez így?
2009. nov. 14. 19:29
 1/2 anonim ***** válasza:
Igen, jó lesz, csak arra figyelj, hogy ha megsavanyodot a káposzta, a súlynak akkor is rajta kell maradnia, jó lenne, ha a lé ellepné, és ha borjúsodni kezd, akkor azt le kell szedni, az oldalát is tisztára törölni belülről, és pici vinobrant szórni a tetejére, különben megpuhul az egész.
2009. nov. 14. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

Azt olvastam itt a neten, hogy 10 cm maradjon üresen az edény tetején. Hát az enyém most dugig van a vizes zacskóval. Le is vettem a tetejét, mert nem tudom, milyen következményei lehetnek.(a telhetetlenségemnek) :)

Nem szeretnék a káposztából most már kiszedni, így meg nincs helye a képződő gáznak. Megemelni a fedőt meg csak nagyobb mennyiség tudja. Azt gondoltam, hogy ebben a spec. edényben nem kell súly. :(

2009. nov. 14. 23:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!