Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Szeretnék a barátaimat meglepn...

Szeretnék a barátaimat meglepni vendégváró falatkákkal. Van valamilyen ötleteket, mivel tálalhatnám?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, hogy csinálok kicsi fasírtgolyókat, és pirított kiflikarikára szúrom rá paradicsommal, sajttal, salátaágyon, a tetején olajbogyóval. Plusz csinálok még bundás virslit. De szeretnék hozzájuk valami szószt is, esetleg többfélét is. Tudnátok írni ilyen szószokat, mártogatósokat?

2013. okt. 15. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
A fasírtokhoz mindenképp egy vörösboros-oregánós szószt javasolnék, a virslihez gondolom a megszokott dolgokat szeretitek, így valamilyen mustárosat.
2013. okt. 15. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
tartármártás , kukoricasaláta :)
2013. okt. 15. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
48%
Lelőtted az ötletemet. Pont ezt akartam írni. Mártogatósnak caciki, vagy majonézes torma. A saját készytésű cacikim borzasztó egyszerű. Ha megengeded leírom: kígyóuborkát lereszeled. Kefírt összekeversz pici sóval és áttört fokhagymával. Behűtöd, esetleg egy nagyon kevés cukrot is tehetsz bele. A majonézes torma az pedig majonéz és ecetes torma összekeverve. Sztem ez jobb, mint a bolti.
2013. okt. 15. 15:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 acelsziv ***** válasza:
100%

Feldarabolsz sajtot, füstölt virslit és ananászkonzervet

Ezek után a pálcikás falatkák sorrendje: Alul a sajt, középen virsli, felül ananász. Nálunk mindig hatalmas sikere van.

2013. okt. 15. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, még írhattok. Esetleg vmi padlizsánkrém vagy vmi sajtos-túrós krém? Szerintetek illene a kajához?
2013. okt. 15. 15:41
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kapros-lazacos mártogatós


Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál joghurt, 100 g füstölt lazac felaprítva, egy csokor kapor.


Keverd össze a krémsajtot a joghurttal, add hozzá a lazacot, és botmixerrel pépesítsd össze. Legvégül szórd bele a felaprított kaprot.



Csilis dip


Hozzávalók: 100 g krémsajt, 3 evőkanál tejföl, 1 mokkáskanál csilipaszta.


Keverd össze a krémsajtot a tejföllel, és keverd bele a csilipasztát.



Reformos dip mogyoróval, tofuval


Hozzávalók: fél bögre pörkölt sós mogyoró ledarálva, 100 g lágy (silken) tofu, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál citromlé, 1 kiskanál olíva.


Forró sütőben pörköld meg a fokhagymagerezdet. Száraz serpenyőben pirítsd meg a mogyorót, és daráld össze. A fokhagymát préseld össze, és a darált mogyoróval, a tofuval, a citromlével és az olívával robotgép segítségével keverd pépessé. Spenótos, feta sajtos krém


Hozzávalók: 30 dkg spenót, 10 dkg feta sajt, 1,5 deci joghurt, 5-6 evőkanál konzervkukorica, kevés citrom és petrezselyem.


A spenótot lobogó forró vízbe dobva rövid ideig párold. Vedd ki, csöpögtesd le. Kissé olvaszd fel a feta sajtot egy serpenyőben, tedd át egy öblös tálba. Adj hozzá néhány kanál citromlevet, fél csokor apróra vágott petrezselymet, kevés joghurtot, a spenótot, majd egy botturmix segítségével pürésítsd össze.


Gyömbéres-datolyás dip


Hozzávalók: 2 dl paradicsompüré, fél bögre datolya, 4 cm-es friss gyömbérdarab, 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál szárított erős paprika vagy csilipaszta, olívaolaj, só, bors.


A datolyát áztasd be kevés vízbe, majd turmixold össze. Adj kétkanálnyit (vagy ha édesebben szeretnéd, akkor még többet is lehet) a paradicsompüréhez, reszeld bele a gyömbért, a fokhagymát, ízesítsd paprikával, és az egészet botmixerrel keverd össze.



Kéksajtos-körtés dip


Hozzávalók: 10 dkg márványsajt, 1 körte hámozva, 1-2 kanál Philadelphia sajt, só, bors.


A sajtot villával nyomkodd szét, majd lazítsd a krémsajttal, kicsit turmixold össze. A körtét darabold fel, és add a krémhez. Ízesítsd sóval, borssal.



8. Padlizsánkrém


Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán, olívaolaj, citromlé, só, bors.


A padlizsánt forró sütőben süsd meg, a belsejét kapard ki. Ízesítsd az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal. Locsold meg kevés olívaolajjal és egy fél citrom levével, majd turmixold össze



Avokádókrém


Hozzávalók: 2 nagy érett avokádó, 1 közepes fej hagyma, 1 nagy paradicsom, 2 citrom leve, 2 evőkanál majonéz.


A paradicsomot és a hagymát vágd fel apró kockákra. Hámozd meg az avokádót, és a húsát botmixerrel pürésítsd össze. Add hozzá a citromlevet és a majonézt.



Egzotikus thai dip


Hozzávalók: 3 evőkanál vöröscurry-paszta, 2 kiskanál paradicsompüré, 125 ml kókusztej, 1 kiskanál barna cukor, 1 kiskanál thai halszósz, 1 lime leve.


Az összes hozzávalót tedd egy tálba, és forrald össze. Tedd félre, és hagyd kihűlni.

Fokhagymás tejfölös .

Tejfölt ,és fokhagymát keverj össze :

2013. okt. 15. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
Hű, ezek nagyon jól hangzanak, biztos ki fogom próbálni őket, köszönöm szépen!
2013. okt. 15. 16:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Kifli, kb 2 centi magas hengerekre vágva! Rá virsli/kolbász, vagy ha valamilyen húst akarsz rá, akkor ahhoz igazítsd a henger magasságát! Sajtos, uborkát rá! És fogpiszkálóval átszúrod a tömböt! Erre az egyre van ötletem így este!
2013. okt. 20. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!