Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Anyukám 15-20 perc alatt...

Anyukám 15-20 perc alatt megfőzi az ebédet. A ti anyukátok is ilyen ügyes, vagy neki több időbe kerül az ebéd elkészítése?

Figyelt kérdés
2013. okt. 8. 14:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az mióta ügyesség kérdése? Attól függ mit főz. Valaminek elég 20 perc, valamit órákig kell főzni.
2013. okt. 8. 14:18
 2/13 anonim ***** válasza:
49%
enyém 12 óra alatt egy túróscsuszát
2013. okt. 8. 14:20
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én két perc alatt megkenek egy kenyeret, pedig nem is vagyok az anyukám.
2013. okt. 8. 14:21
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Már nincs anyukám, de amikor úgy kezdődött az étel, hogy fosszunk ki 2 kiló borsót (a szedését már nem is mondom), kettőnknek csak az a fázis tovább tartott...

Sosem mérem, de olyan egy órát szoktam szánni főzésre, aztán vagy elkészülök vele addig, vagy nem. A zöldségpucolás is hosszadalmas, de a fővés is komoly idő, még indukciós főzőlapon is. Ez ilyen.

S én egyszerű ételeket készítek. Egy húsleves is tovább tartana, amennyire tudom (sosem főzök húst), de vannak trükkös ételek, meg barna mártás, amit 2 órán át kell főzni...

2013. okt. 8. 14:21
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A zacskós leves 2 perc.
2013. okt. 8. 14:22
 6/13 Agytörzsi Prof. válasza:
100%

Rosszindulat nélkül mondom, hogy anyukád a félkész, vagy kész ételt melegíti meg, vagy főzi meg 20 perc alatt.

Egy tisztességes húsleves több óra alatt fő meg, a hús sülési ideje is több.

Ha tényleg húsz perc alatt csinálja mindig, akkor elképzelni sem tudom, hogy mit esztek.

2013. okt. 8. 14:38
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Rég nem kalom anyukámmal, de mindig időben volt ebéd, vacsora és ne mrémlik, hogy anya mást se csinált a főzésen kívül.

Sok függ attól is, hogy mit főzöl. Van ami gyorsabb és van ami jóval tovább tart. Én nem állok órákon keresztül a konyhában kivétel persze a vasárnap, annak azért megadjuk a módját.

2013. okt. 8. 14:43
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Én sosem használok félkész/kész dolgokat, mindent nyers alapanyagokból készítek.

Vannak olyan ételek, amiket el lehet ennyi idö alatt készíteni, de a legtöbb ennél tovább tart. De ha csak az elökészítést számolod (amig fö magától, azt nem), akkor sokminden belefér.

Nagy általánosságban azonban ennyi idö alatt csak porlevest, meg felmelegített készételt lehet "megfözni".

Kérdezö: Miket föz anyukád ennyi idö alatt és miböl?

2013. okt. 8. 14:51
 9/13 anonim ***** válasza:
#5 az hogy? hideg vízbe rakod és elkevered? :D
2013. okt. 8. 15:04
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom, mikróba teszi az egészet
2013. okt. 8. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!