Előre megfőzhető vagy gyorsan elkészíthető (egészséges) ételek?
zöld saláta grillezett csirke mell ,vagy különböző sajt kockákal
hal szelet serpenyőben sütve bulgur
paella
- Lefőzöl egy nagy adag pörköltet marhából vagy éppen sertés-csülökből, és elosztod 3 felé. Az első adagot, miután megfőtt, nokedlivel még aznap tálalhatod. A másik kettőt ha kivetted a fagyóból reggel, estig kienged, akkor már csak összefőzöd hordós aprókáposztával = húsos káposzta, következőt pirított tarhonyával. Vagy éppen készítel belőle rizses-húst. Ezek így nagyon "hálás" és kiadós kaják.
- Ha egy adag pörköltből csak egy kislábasnyi marad, akkor abból másnap (harmadnap) gyorsan tudsz gulyás-levest készíteni.
- Rántani való husit kiklopfolod, panírozod, rakd fémtálcára szépen egymás mellé és úgy fagyaszd le. Akár még meg is forgathathatod a tálcán. Amikor megfagyott, akkor mehet zacsiba, később annyit veszel ki belőle, amennyire éppen akkor szükséged van. Úgy fagyott állapotban rakd a felmelegített zsírba/olajba, csak ne feledd el beborítani, mert csapkod!
- Lesüthetsz jó adag husit is, (akár oldalast, akár színhúst, de még a fasírozottat is) adagonként zacsizod és mehet a fagyóba, amikor kell, sütőben tepsiben melegíted, tökéletes, akkor már csak a köret kell hozzá
Minden étel egészséges, ha változatos és mértékkel eszed.
Milánói makaróni, paradicsomos húsgombóc, székelykáposzta.
Én is hetente csak kétszer főzök, de akkor nagyobb adagokat. Adagonként elteszem a fagyóba, és csak ki kell melegíteni. A főzelékeken, krumplis ételeken kívül minden lefagyasztható, még a nokedli is ,ha elég tojásos.
Ha a vasárnapi pörkölthöz nokedlit kavartam (amikor még én is időhiányban szenvedtem), mindig annyit kavartam, hogy a maradék még egy vacsira tojásos-nokedlinek elég legyen.
A varásnapi sülthúshoz annyi törtkrumplit készítettem köretként, hogy a maradékból a következő napon krumplis-tészta lehessen.
Ha készen veszed a sütnivaló hurkát, akkor azt csak kikapod a bőréből, és máris készen van a rakott káposztához a töltelék!! :))))
Köszönöm, jó ötlet az összes, nem tudtam pl. hogy a már megsült húst is le lehet fagyasztani, a nagy segítség lesz nekem.
A pörköltfőzés-szétosztást is alkalmazni fogom. Már ki is gondoltam, hogy paprikáscsirkét csinálok mondjuk tejföl nélkül, egyszer paprikás csirke, abból is lehet rizses hús is talán, meg talán palacsintába is tölthetem.
lecsó
lecsós szelet rizzsel
köles és mondjuk ahhoz csinálsz tükörtojást és paradicsom salátát
rizottók reszelt sajjtal
főzöl tésztát, egyik napra csinálsz hozzá zöldséges húsos szószt sajttal, másiknak csak lekvárral és dióval tálalod vagy túróval
paprikás krumpli, krumplis tészta, babgulyás, lencsegulyás 3 napig is elállnak
zöldség levesek
3-as, 4-es vagyok!
Úgy látom "boldogok a lelki szegények..." :))))
Bocsi, elírtam: 2-es, 4-es vagyok!
A többi stimmel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!