Botmixert vagy kézimixert vegyek szerintetek? Melyik a praktikusabb, melyiket tudom több dologra használni sütés-főzéshez?
Én most kaptam olyan botmixert, ami cserélhető fejes, és van hozzá habverő, meg aprító is. Szerintem sokkal jobb, mert kisebb helyet foglal.
Ilyet: [link]
Viszont dagasztó nincs hozzá.
A véleményt meg ajánlom megtekintése, mondjuk tesco terméktől nem is tudom mit várt...
Az a nagy helyzet, hogy semmi köze egymáshoz a kettőnek, mindkettőt másra lehet használni, úgyhogy leginkább mindkettőt.
A kézi mixer viszonylag lassan forog, nagy áttéttel, alkalmas keverésre, habverésre, dagasztásra.
A botmixer jóval gyorsabban forog, az említett dolgokra képtelen, viszont lehet vele pürésíteni, folyékonyabb dolgokat egyneműsíteni (krémleves, mártás, palacsintatészta).
Vannak olyanok is, amiknél egy alapgépre lehet tenni mindkét fejet, (habverőt és botmixert is) én ezt nem ajánlom. Ezek a leggyengébb szerkezetek, a motornak azonos fordulata van (kis tartományban szabályozható) és gyenge műanyag fogaskerék áttétekkel érik el a különböző forgási sebességeket, amire szükség van.
Én 1-szer használtam olyat, kb 3 perc alatt összeolvadt belül.
Nekem pontosan ugyan az van amit az egyik válaszoló linkelt, a tescos.
5 éve nyúzom, napi használatban van.A habeverő feje alkalmas krémek, habok készítésére, sütésnél pl piskótánál is remek.
A botturmix kitünő turmixokhoz, krémlevesekhez.
A tálas aprítóját pedig diófélék, kekszek darálásához szoktam használni.Illetve tejszínből vaj készítésére is remek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!