Valaki írna egy pontos bolognai receptet 3 személyre?
Vegyél bolgnai alapport!
Minden embernek más az ízlésficama, szóval ez így lenne kerek:D
En fel kg husbol szoktam 2 fore, 2-2,5 etkezesre eleg.
Sok hagymaval(3-4fej) az igazi.Fokhagyma gerezd is minnel tobb-5kb. Ezt apro kockara vagod es oliva(v sima) olajon megpiritod. Olaj annyi kell h. ne kapja le sehol. Allandoan kevergetve, mikor kicsit megfonnyad(nem fedo alatt parolni!) es mar jo illata van itt ott pirul, akkor az oreganot bazsalikomot raszorom. En erzessel szoktam aranyt nem tudok. Talan 1-2 teaskanal. de a vegen meg ugyis kellra.
A daralt husit radobod es kevergeted h. ne nagy kukacokban piruljon a husi. Ha mar mindenhol besotetedett es kulon allo husi kukacok vannak, johet a so, keves bors. En tobbszor utanasozok, izles szerint. Ekkor ontom fel a paradicsomlevel. Lehet 1 liter hazi vagy 2 db konzerv. Lefedve hagyom h. jol osszefoljon. Kostolgatom, lezaras elott meg egy kis kaveskanallal a fuszerekbol, mert ugy az igazi. Van h. meg ekkor beledobok egy gerezd fokhagymat. Akkor van kesz ha suru de azert szaftos. Soha nem vennek port! Ezt eddig mindenki imadta, legkozelebb probald ki.:)
majoranna,bazsalikom,zellerzöld,fokhagyma,és ahogy előttem írta sok vöröshagyma...oregáno,petrezselyem...
és lehet ,hogy nem olyan eredeti ha teszel bele egy kis pirospaprikát,de ad neki egy kis színt,de csak a végén tedd bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!