Milyen zöldséget, gyümölcsöt lehet még befőzni vagy más módon eltenni?
Ezeken kívül: gyümölcsökből lekvár illetve befőtt készítése, paradicsomszósz, lecsó, aszalt gyümölcsök.
Mit lehetne még télire tartósítani akár befőzéssel, akár más módon?
Szeretnénk minél többféle tartós élelmiszert elkészíteni, de nem lehet egész télen lekváros tésztát és paradicsomlevest enni, úgyhogy kellene még ötlet, hogy mit és hogyan lehetne még eltenni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A fagyasztást nem írtad...
Mondjuk épp ezt nem ajánlom, mert sok áram kell hozzá. Ha meg véletlen elmegy az áram, vagy elromlik a fagyasztó, akkor a legrizikósabb cuccok a fagyasztott gyümölcsök.
Mégis minden évben oda lyukadok ki, hogy több zacskó reszelt almát fagyasztok le.
Alma...
Nekem ennek eltevése a fő probléma. Lekvár már van belőle épp elég. A most érő almám meg nem is alkalmas lekvár készítésre. Az almáspitétől és egyéb almás süteményektől már kiütésem van. Egészben az alma nem marad el nálunk egyetlen helyiségben sem. És különben is, hibásak, férgesek, van ami már a fán rohadni kezd. De kivágva persze isteni finom.
Hogyan lehetne az almát eltenni még? Tudja valaki?
Ja persze aszalni is lehet, úgy is van eltéve, de az egészet leaszalni szintén költséges, szóval ez sem játszik. :-(
Amiben gondolkodom:
-Reszelve befőttesüvegbe. De még nem próbáltam. Tartósítószer nélkül elmaradna?
-Kifacsarni a levét italnak. De a sűrűjéből mit csinálhatnék?
:-)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A fagyasztást azért nem írtam, mert kicsi a fagyasztónk, így ez nem jöhet szóba. Lekvárt, befőttet szinte mindenből csináltunk már. Szárítva tettem el fűszernövényeket, aszalva mindenféle gyümölcsöt.
Az almából csinálhatsz még almachipset: vékony szeletekre vágva egész ropogósra megaszalod (mondhatni kisütöd). Nagyobb mennyiségben ennek is költséges az előállítása mondjuk. Ha szeretsz spéci dolgokat kipróbálni, bevonhatod az aszalt almaszeleteket csokival, vagy lehet kandírozni illetve blansírozni bármit, amit aszalni is lehet.
Szóval olyan dolgokat szeretnék tartósítani, amik a kamrában vagy pincében elállnak befőttes üvegben vagy másban. Már eltettünk sok mindent, de további ötleteket is szeretnék.
Ti mi mindent szoktatok még eltenni?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszi, pont ilyenekre gondoltam! :D
A zöldségkrémek, zakusza, sült paprika saláta, sült fokhagyma, hagymalekvár, és az aszalt paradicsom olíva olajban receptjét le tudnád írni? :)
Tényleg, savanyúságot még nem tettünk el, igaz, nem is vagyunk nagy savanyúságosak, de egy pár üveggel azért jó lenne. Valami jó savanyúságreceptje (lehet egyszerű is) van valakinek?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Palacsinta tésztába forgasd az alma szeleteket és úgy süsd ki, majd vaníliás cukorba és fahéjba is forgathatod, ez szerintem nagyon finom.
alma leves, sült hús alma szósszal, almakompót főtt krumplival, főtt hússal, almás táska, almás kalács
Savanyúságok,-csemege uborka, káposztával töltött paprika, kis dinnye, zöld paradicsom, bébi kukorica, répa, hagyma, fokhagyma stb ezeket mind lehet üvegekbe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!