Mit jelent az angol receptekben ez: tbs, tsp?
Figyelt kérdés
Ilyen formában: 3 x 15 ml tbs single cream vagy 3 x 15 ml tbs virgin olive oil, 2 x 5 ml tsp chopped fresh dill 2 x 5 ml tsp clear honey. Nem értem ezt a tbs, tsp dolgot.2009. nov. 2. 00:35
2/8 A kérdező kommentje:
Aha, ahogy nézem a 15ml melett mindig tbs van, az 5 mellett meg tsp. Tehát náluk nem azt írják, hogy mondjuk 3 evőkanál, vagy 45 ml, hanem 3 15 ml-es evőkanál? Érdekes. Akkor gondolom a másik a kiskanál? De vajon melyik a sima kicsi, vagy a mokkás?
2009. nov. 2. 00:49
3/8 anonim válasza:
Szerintem a tsp az a teaspoon. Gondolom a nagyobbik, nem a mokkás :)
5/8 A kérdező kommentje:
De milyen érdekes, hogy le írják ml-ben is meg kanál-mértékegységben egymás mellé. Ilyet még sosem láttam, teljesen összezavart. :O
2009. nov. 2. 01:11
6/8 anonim válasza:
7/8 anonim válasza:
Nagyon precízen a kanál űrtartalmát is odaírják, tehát 5 milliliteres teáskanálból mondjuk 2, illetve 15 milliliteres evőkanálból 3 kanálnyi kell.
8/8 anonim válasza:
az a helyes, ha odaírják a ml is. ha benézek a konyhafiókba, akkor rengeteg méretű teás- és evőkanalat látok. tehát a receptekben a "kiskanál, nagykanál" nem túl hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!