Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A tejfölnek lesz valami baja,...

A tejfölnek lesz valami baja, fagyasztás után?

Figyelt kérdés
Kb. egy hete joghurtot fagyasztottam (így csináltam belőle fagyit) és véletlenül egy tejföl is bekerült a fagyasztóba. Most, hogy észrevettem, azon gondolkodom, hogy ha kienged felhasználható lesz ez még - vagy ki kell dobnom...? Mit csináljak vele?
2013. aug. 31. 15:15
 1/9 A kérdező kommentje:

... előbb gondolkodj és csak utána szólalj meg.

Esetemben inkább: előbb nézd meg a Google-t és csak utána kérdezz, ha ott nem találsz semmi értelmes választ. :S

Tehát, Google a jó barátom és utána néztem és NEM LEHET LEFAGYASZTANI. (Állítólag kipelyhesedik, kicsapódik és az íze is szar lesz felengedés után...)

Nna. Okosabbak lettünk... :))

2013. aug. 31. 15:30
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Nyomnék neked zöld-kezecskét, de nem találom!! :)))))
2013. aug. 31. 15:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Nem lesz jó, kicsapódnak belőle ilyen kis izék :D Szörnyű íze lesz :( Már én is jártam így :D
2013. aug. 31. 17:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Majd én nyomom a zöld kezecskét... ;)
2013. aug. 31. 17:55
 5/9 anonim ***** válasza:

Amikor "dolgozói" áron adtuk/vehettük tálcaszám a (szavidő közeli )tejfölt, senki sem tudott csak annyit venni, amennyit egy hét alatt elfogyaszt. Ergo lefagyasztottuk, amit már többszörösen kipróbáltunk laboratóriumi körülmények között is.

hónapokig használtuk otthon a fagyos - ám teljesen kiengedett, homogénre kevert-tejfölt.

Röviden, semmi baja nem lesz lefagyasztva, kiengedve nyugodtan felhasználhatod. a simára keverés a lényeg.

{ nem laikus nővér }

2013. aug. 31. 19:22
 6/9 A kérdező kommentje:

Azt a verziót választottam, hogy a sarki kisboltban vettem inkább egy új dobozzal és a rakott karfiolhoz azt használtam fel - a lefagyasztott tejfölöm pedig a mélyhűtőben van azóta is...

De most már kíváncsi vagyok, milyen lesz felengedve, úgyhogy ma ki fogom venni. :)

(Majd leírom ide holnap, hogy mi lett belőle.)

2013. szept. 1. 16:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Oké! Várjuk a jelentkezésedet!
2013. szept. 1. 17:06
 8/9 Wadmalac ***** válasza:
Betúrósódik. Csomós lesz. Lehet, hogy felturmixolva újra tök jó, nem próbáltam.
2013. szept. 5. 14:03
 9/9 A kérdező kommentje:

Elfelejtettem megírni mi lett... :$

Szóval az lett, hogy olyan fura lett az állaga és az íze is elég bizarr volt. A barátom is megkóstolta és miután annyit mondott, hogy "finnyás vagy!"-kiskanállal, egy ültő helyében, jóízűen megette az egészet... :D

(További egészségügyi hatásokról nem számolt be, de amennyire én láttam, nem lett semmi baja tőle...)

2013. szept. 6. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!