Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan tegyem el az almát?

Hogyan tegyem el az almát?

Figyelt kérdés
Kaptam egy csomó most termett almát, szeretném befőttnek eltenni, de nem tudom, hogyan.Segítenétek?Sürgős lenne.

2013. aug. 19. 08:17
 1/4 anonim ***** válasza:

Milyen fajta alma? Ha nyári alma, akkor az hamar romlandó, akkor csináld meg kompótnak. Ha már jól elálló alma, akkor nem muszáj tartósítanod, hűvös, nyirkos helyen hónapokig eláll.

Kompóthoz szükséged van: cukor, citromlé, (esetleg citromsav) fahéj, szegfűszeg, valamilyen tartósítószer. Sok-sok recept van, a neten kutakodj, válaszd, amelyik neked tetszik.

2013. aug. 19. 08:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Keszits lekvart,befottet,kompotot, almalevet, almalevest es fagyaszd le. Ami megmarad, azt huvos helyre rakd,pincebe,garazsba,spajzba,lehetoleg egymas melle,ladaban,hogy ne nyomodjanak egymasnak. Egyebkent keszithetsz almaspitet, almas kremest, bundas almat, reszelt almat fahejjal, gyumolcssalatat, kevert almas sutit,ezekbol is fagyaszthatsz le,bar ezek frissen jobbak.
2013. aug. 19. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Nem érdemes tartósítani, vagyis üvegekbe eltenni. a nyári alma pitének a legjobb, ahhoz pedig reszelve minden mennyiségben eltehetsz a fagyasztóba.
2013. aug. 19. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat.Arra gondoltam, h kompótszerűen teszem el.Fagyasztva már a hulló, kásás almából tettem, ez olyan zöldes-pirosas keményebb húsú alma.
2013. aug. 20. 07:21

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!