Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csemegeuborkát lehet cukor és...

Csemegeuborkát lehet cukor és tartósítószer nélkül eltenni télire?

Figyelt kérdés

Tudnátok írni vagy belinkelni ilyen receptet?

Köszönöm.

2013. aug. 5. 15:21
 1/3 anonim válasza:
Egy ecetes-sós lé elláthatja a feladatot, mármint hogy ne romoljon meg, esetleg mustármag, kapor fűszerezésnek, de cukor nélkül szerintem elég gyatra lesz az eredmény. Tartósítószert meg kihagyhatod valószínűleg, egy kellően előkészített (rendesen kifertőtlenített) üvegben egy savas sóoldatnak garantálnia kell a csírátlanságot.
2013. okt. 20. 00:53
 2/3 anonim válasza:
Nem kipróbált recept az előző, általában szilas-os keveréket használok, abból indultam ki.
2013. okt. 20. 00:55
 3/3 mi a fene ***** válasza:
Ahány liter viz,annyi szűk ek. só, hidegen ráönteni, kapor, torma, egres az üveg nyakáig felönteni, +15 %-os ecet hogy tele legyen az üveg. mehet a kamrába, kicsit megforr, ha lemegy a lé, ugyanigy pótolni. Mindig igy teszem, bevált, nincs benne cukor. A vegyes sav.-ot szoktam Szilassal.
2014. júl. 13. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!