Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell jól fűszerezni?

Hogyan kell jól fűszerezni?

Figyelt kérdés
Az a baj hogy mindent elsózok. :( normális válaszokat várok. Előre is köszönöm. 17/L

2013. aug. 5. 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Legjobb ha sokszor kóstolsz. Az a biztos :)

Illetve só és só közt is sok különbség lehet.

2013. aug. 5. 11:04
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

kóstolgatni kell

majd ha már lesz tapasztalatod, addig jó lesz anélkül is

de most még egyelőre fokozatosan, kis mennyiségenként add a fűszereket az ételhez és mindig kóstold meg, hogy kell-e még, vagy már jó

2013. aug. 5. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne sokat tegyél bele, először gondold át, hogy a főztödbe mik a sós ételek (bab, sajt stb) vannak olyan alapanyagok amik már önmagában sósak ezeket én általában meg sem sózóm, inkább ételízesítőt teszek, de abból kicsit.

Másik tipp pedig, hogy kóstold meg sokszor, amit főzöl, ne félj a nyers dolgoktól nem bántanak, főleg leveseket lehet kóstolgatni. Apránként sózz inkább legyen kevesebb, mert utólag lehet sózni na meg ízlés kérdése én pl nem szeretem annyira a sót.

Ha érzed, hogy sós az ételed akkor öntsd fel vízzel, tejjel (amivel főzted eddig). Esetleg mielőtt főzöl nézz meg neten egy receptet, hogy ott milyen arányokat ír. Gyakorlás kérdése. Sok sikert :)

2013. aug. 5. 11:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) kedvesek vagytok! :)
2013. aug. 5. 11:09
 5/5 Varsányi Krisztina válasza:
Sokat kóstold! Pl. 1-1 fajta bors nem jól borsozik, de a többi jól. A fűszert is kóstold
2013. aug. 9. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!