Ti meddig főzitek a kukoricát? Halottam már hogy van aki pár percig, de van aki órákig.
Figyelt kérdés
2013. júl. 29. 16:47
11/13 anonim válasza:
Mi addig főzzük fedő alatt, míg a villát belebökve puhának tűnik ill. ha már pár szem kukoricát ki lehet emelni a csőből, akkor tutira jó!
12/13 anonim válasza:
Van, aki úgy főzni, hogy felrakja a vizet, levelet az aljába, sót, kukoricát és együtt felfőzni.
Van, aki úgy főzni, hogy a sós vizet felzubogtatja, és abba rakja bele a kukoricát negyed órára, mondván, hogy a csutkát nem kell megfőzni, csak a szemeket, és így a külseje hamarabb megfő. Lehet benne igazság, nem rég hallottam én sem ezt :)
B.
13/13 anonim válasza:
A csemegekukoricát nem kell hosszan főzni! Forrástól számított 3 perc bőven elég neki. Legegyszerűbb, ha a vizet felrakjátok főni, fedő alatt, mikor fő bele a kukoricát - ez lehűti a vizet, felforr és onnantól 3 perc.
Amit órákig kellene főzni, az a takarmánykukorica, zsengén - tejesen - szedve. Itt is forrástól számítva 5-10 perc, villával megszúrni egy-egy szemet, és ha már nem fröccsen, akkor kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!