Hogy kell bébipapit készíteni?
Zöldségeket kevés vízben megpárolom, hozzá pár csepp olaj (oliva vagy repce), és a párolásból visszamaradt vízzel együtt botmixerrel összeturmixolom. (Annyi vízzel teszem fel főzni, hogy pont elég maradjon a turmixolásra.) Olaj: zsírban oldódó vitaminok miatt.
Ha pici a baba, pépesre, és ahogy nőnek a fogai, egyre darabosabbra, kicsit az ínyével is tud rágni, sőt jót tesz neki, ha rághat, amikor nőnek a fogak, de a darabokkal csak óvatosan, fokozatosan! (Ha túl nagy darabok, visszaöklendezi.)
Fűszerek csak később javasoltak, amikor kezd hozzászokni a családi ízvilághoz, 1 éves kora körül. Ekkor is inkább kakukkfű, petrezselyemzöld, oregáno...stb, kis kömény étvágyjavító, ezek az elsők. A só, és az erős illóolajat tartalmazó és csípős fűszerek később. (Bors, nyers fokhagyma, és más hagymafélék, mentol, erős paprika...stb.)A tartósítószeres ételízesítők (Vegeta, Delikát) sem a legjobbak az elején, 1 évig szerintem semmiképp, bár én még magunknak is menteset használok.
A hozzáfőzőtt krumplival teszem sűrűbb állagúvá, de a bébiételek egyébként ált. rizzsel készülnek, ezzel is sűríthető, és pl zabpehellyel is, ezzel inkább a gyümölcspépeket szokták.
Előző
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!