Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Rakott krumpli sok levet ereszt?

Rakott krumpli sok levet ereszt?

Figyelt kérdés
Mitől függ, hogy a rakott krumpli alja alatt mennyi a lé? Minél kevesebbet szeretnék.
2013. jún. 24. 21:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Hogy mennyi vajat teszel alá, és mennyi kolbászt.
2013. jún. 24. 21:52
 2/10 anonim ***** válasza:
Mennyi zsírt teszel alá, mennyi és milyen zsíros a kolbász, mennyi tejfölt teszel bele.
2013. jún. 24. 21:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Egy kis zsírt teszek alá, a tetejét teljesen betejfölözöm, mert a párom így szereti. Azzal lehet valamit csinálni, hogy ne eresszen annyi levet?
2013. jún. 24. 21:58
 4/10 anonim ***** válasza:
A krumplit remélem megfőzöd elöbb?20%-os tejfölt tegyél rá
2013. jún. 24. 22:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, megfőzöm. 20%-os tejfölt használok.
2013. jún. 24. 22:30
 6/10 anonim ***** válasza:
A krumpli nem ereszt levet és a tojás sem, és szerintem a tejföl sem, főleg, ha beleütsz egy tojást, szépen megsül inkább. Szóval marad a zsír és a kolbász.
2013. jún. 24. 22:33
 7/10 A kérdező kommentje:
Amikor még kevés tejföllel készítettem, akkor kb. semmi leve nem volt, most meg rengeteg van.
2013. jún. 24. 22:49
 8/10 anonim ***** válasza:

A tejföltől függ.

Ha nem akarod, hogy sok leve legyen, akkor rétegenként, mielőtt ráteszed a tejfölt, hintsd meg egy kis zsemlemorzsával.

Az aljára is hinthetsz, én legalábbis úgy szoktam:

Aljára zsiradék, rá egy kis zsemlemorzsa, úgy a krumpli, tojás, kolbász, megint zemlemorzsa, tejföl, következő réteg.

Tetejére pedig szoktam kevés zsemlemorzsát megpirítani, és ezt a tejfölre ráönteni.

A zsemlemorzsa felszívja a tejföl egy részét, és nem lesz annyira leves.

2013. jún. 24. 23:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha a krumplit héjában főzöd meg és csak azután puculod, kevesebb vizet szív magába.

Másrészt az újkrumplinak eleve nagyobb víztartalma van, mint már amikor kicsit öregebb. Ezért is nem szoktunk, legalábbis én nem szoktam új krumpliból rakott krumplit, gyúrt krumplis-tésztát (=krumplis lángost, núdlit stb.) főzni.

2013. jún. 25. 07:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Tojást tettem a tejfölbe, az bevált, köszi :)
2013. jún. 25. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!