Rakott krumpli sok levet ereszt?
A tejföltől függ.
Ha nem akarod, hogy sok leve legyen, akkor rétegenként, mielőtt ráteszed a tejfölt, hintsd meg egy kis zsemlemorzsával.
Az aljára is hinthetsz, én legalábbis úgy szoktam:
Aljára zsiradék, rá egy kis zsemlemorzsa, úgy a krumpli, tojás, kolbász, megint zemlemorzsa, tejföl, következő réteg.
Tetejére pedig szoktam kevés zsemlemorzsát megpirítani, és ezt a tejfölre ráönteni.
A zsemlemorzsa felszívja a tejföl egy részét, és nem lesz annyira leves.
Ha a krumplit héjában főzöd meg és csak azután puculod, kevesebb vizet szív magába.
Másrészt az újkrumplinak eleve nagyobb víztartalma van, mint már amikor kicsit öregebb. Ezért is nem szoktunk, legalábbis én nem szoktam új krumpliból rakott krumplit, gyúrt krumplis-tésztát (=krumplis lángost, núdlit stb.) főzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!