Mi a jó babsaláta receptje?
Olvasgasd a recepteket itt:
Hagymás babsaláta :
Hozzávalók:
30 dkg szárazbab,
só
ecet
őrölt bors
cukor
1 fej vöröshagyma
0,5 dl olivaolaj
petrezselyem
1 babérlevél
Elkészítés:
A babot kiválogatjuk, megmossuk, hideg vízben egy éjszakát áztatjuk, majd hideg vízben babérlevéllel feltesszük főni, vigyázva, hogy szét ne főjön. Elkészítjük a salátalevet (ecettel, sóval, cukorral, olajjal, őrölt borssal és a karikára vágott vöröshagymával, amit előzőleg kissé lesóztunk). A még forró babot leszűrjük, és az előkészített saláta-öntetbe keverjük, lehűlés után hűtőbe tesszük.
Hidegen tálaljuk, petrezselyem zölddel, gerezdekre vágott főtt tojással díszítjük.
Póréhagymás babsaláta
Hozzávalók:
vörösbab konzerv
20 cm póréhagyma
1 vastag húsú piros paprika
3 közepes nagysagú kemény paradicsom
Citromdressing:
1/2 citrom leve,
2-3 ek. olivaolaj,
cukor,
só,
fehérbors.
Elkészítés:
A babot leöblitem hideg vizzel és leszűröm, a póréhagymát hosszában felvágom, megmosom és felszeletelem, a paprikát, paradicsomot kockára vágom. Mindezeket összekeverem és leöntöm a dressinggel. Néhány órát hűtőben állni hagyom, mig összeérik és húsok mellé kínálom. Ezen a recepten annyit valtoztattam, hogy póréhagyma helyett lilahagymát karikázok bele, meg fokhagymát megtörve, és sok petrezselyemzöldet apróra vágva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!