A gyömbért milyen ételek izesitésére szokták használni?
Nem az alapanyag számít, hanem az étel jellege.
Szárnyasokra is teheted, ha olyan ízűt szeretnél, amihez illik a gyömbér.
Zöldségekhez is illik.
Próbaképpen csinálj mondjuk egy vajban párolt csirkemell kockákat, tegyél bele mindenféle gyümölcsöt, banán, ananász, alma, körte... önts rá mézet, és fűszerezd gyömbérrel.
Így ki tudod tapasztalni, és el tudod dönteni, mihez illene, mihez tudnád még elképzelni a gyömbért.
(a mézhez pl általában véve illik, nagyon jól kiemeli az ízét, de nem kell belőle sok.)
Főleg szárnyasokra és lazacra, garnélára, egy-két herkentyűre jó a gyömbér. A tofu ízesítésére is népszerű ázsiában (pl. mézzel, szezámmaggal, kókusztejjel vagy egyebekkel)
Zöldségek közül jó a répafélékez, sárga-és fehérrépa, zeller, stb. gyökeres vagy gumós növények, pl. burgonya és a gombához is.
Keveset használj belőle, mert könnyen eluralkodik az íze az egész alkotáson:)
Fűszerezéskor jól kombinálható citrommal, mézzel, szezámmaggal, szójaszósszal, chilivel, gyümölcsös ízekkel
Pl.
Szezámos-gyömbéres lazac
CItromos-gyömbéres lazac
Gyömbéres zellerleves
Gyömbéres répakrémleves
Gyömbéres kóluszleves
Gyömbéres garnélaleves
Gyömbéres csirke/pulyka egoztikus gyümölcsökkel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!