Hogyan kell a fagyasztóba eltenni a zeller zöldjét?
Figyelt kérdés
Megmosod, megszárítod, és? Össze kell vágni vagy egyben kell eltenni? A vastag szárát is bele lehet tenni vagy csak a leveleket?2009. okt. 7. 20:07
1/8 anonim válasza:
Én mosás után egészben tettem el. Nem vágtam össze. Ugyanígy a petrezselymet is egészben.
2/8 anonim válasza:
Én simán megmostam, szárítottam és zacskóban, alufóliában beraktam a fagyasztóba. A petrezselyemzölddel, kaporzölddel is így tettem. Bár a kaport min. 3 zacskóba teszem.
3/8 anonim válasza:
Mosom, szárítom, összevágom, műanyag dobozban be a fagyasztóba. Petrezselymet, kaprot ugyanígy. Én a vastagabb szárakat nem teszem el, csak a leveleket, ill. a vékonyabb szárakat aprítom. Mondjuk a zellerből, petrezselyemből jó, ha van egészben is eltéve.
4/8 A kérdező kommentje:
A szárát is vagy csak a levelét?
2009. okt. 7. 20:13
5/8 anonim válasza:
Mosom, szárítom, és szárával együtt folpacktekercsbe rakoskatom. Beleteszem, tekerek egyet, másik zellerzöld, tekerek... és így tovább amíg el nem fogy a zöld. Ez azért jó, mert nem fagy össze, kivehetek akárcsak 1 szálat is. Ha több kell, akkor több tekerésnyit veszek ki.
6/8 anonim válasza:
megmosva,összevágva kis zacskókba teszem mindegyikbe annyit amennyit egyszerre elhasználok!
7/8 anonim válasza:
Én meg szoktam mosni, tálcára, papírtörlőre rakom, ott jól megszárad, és dunsztosüvegbe teszem. Kiváló! Egészben szépen be tudom dobni pl. a vasárnapi levesbe, ugyanolyan, mint a friss.
8/8 A kérdező kommentje:
Az alufóliába tekeréses módszer tetszik a legjobban, de mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat. Én csak ritkán használtam eddig zellert, mert anyu sose tett semmibe és hát kitől tanul az ember. :-) De most olyan szép zellert vettem, hogy sajnáltam volna ha kárba vész a zöldje. Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen segítőkészek voltatok! Nagy puszi minden válaszolónak! :-)
2009. okt. 9. 10:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!