Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sertés tüdőt bele lehet tenni...

Sertés tüdőt bele lehet tenni a disznósajtba? Ha nem akkor mit lehet belőle csinálni?

Figyelt kérdés

2013. máj. 4. 21:28
 1/8 anonim ***** válasza:
A májas hurkába szokták tenni.A disznósajtba nem.
2013. máj. 4. 21:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Pl.savanyú tüdő levest.
2013. máj. 4. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 mustafa33 ***** válasza:
Sajtba nem. Hurkába. Vagy szalontüdő és hasonlók. A szomszéd macskája megfúlt tőle.
2013. máj. 5. 01:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Valóban, vagy a hurkába daráljátok bele, ha mégsem:

becsinált leves

korhely leves


Azt még esetleg el tudom képzelni, hogy ledarálod egy részét, és normál darálthúshoz kavarva (persze vigyázni az arányokra!) esetleg rakott-káposztánál töltelékként intenzív fűszerek mellett még elmegy.

2013. máj. 5. 08:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Pörköltnek is meglehet sok hagymával és fokhagymával köretnek tarhonya.
2013. máj. 5. 21:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
Mi csak a hurkába szoktuk rakni.
2013. máj. 9. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
Kimondottan, csakis tüdős hurka!!! A többi tippet töröld!
2013. máj. 13. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 A kérdező kommentje:

7-es, először azt hittem, hülyéskedsz, de rákerestem, és tényleg van ilyen, köszi:)


Magyaros tüdős hurka


Abálni (lassú tűzön főzni) tesszük fel a következőket:


Torkapecsenye, tüdő, vese, szív nyelv csepleszháj ( nec ), darabka vékony szalonna.

Ha megfőtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.


Egy disznó tüdős hurkájához 1/2 kg szépen megfőtt (de el nem főtt) rizst, 25 dkg nyers májat, 2 fej vöröshagymát apróra vágva és zsíron megdinsztelve használunk.


Összekeverjük a hozzávalókat, teszünk bele sót, borsot és egy pici szegfüszeget.

Ezután abból a vízből, melyben hurkának valókat abáltuk leszedünk 2 levesmerő kanálnyi zsíros részt, és a hurkának valóhoz öntjük.


Ha kész, bélbe töltjük - de nem szorosan, nehogy főzés közben kiszakadjon - végeit elkötjük.

Ha megtöltöttük, forró, de lassú tűzre tesszük főzni kb. 1/2 óráig. Utána hideg vízbe tesszük és ha kihült, deszkára sorba rakjuk.

2013. máj. 14. 09:08

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!