Sertés tüdőt bele lehet tenni a disznósajtba? Ha nem akkor mit lehet belőle csinálni?
Valóban, vagy a hurkába daráljátok bele, ha mégsem:
becsinált leves
korhely leves
Azt még esetleg el tudom képzelni, hogy ledarálod egy részét, és normál darálthúshoz kavarva (persze vigyázni az arányokra!) esetleg rakott-káposztánál töltelékként intenzív fűszerek mellett még elmegy.
7-es, először azt hittem, hülyéskedsz, de rákerestem, és tényleg van ilyen, köszi:)
Magyaros tüdős hurka
Abálni (lassú tűzön főzni) tesszük fel a következőket:
Torkapecsenye, tüdő, vese, szív nyelv csepleszháj ( nec ), darabka vékony szalonna.
Ha megfőtt ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk.
Egy disznó tüdős hurkájához 1/2 kg szépen megfőtt (de el nem főtt) rizst, 25 dkg nyers májat, 2 fej vöröshagymát apróra vágva és zsíron megdinsztelve használunk.
Összekeverjük a hozzávalókat, teszünk bele sót, borsot és egy pici szegfüszeget.
Ezután abból a vízből, melyben hurkának valókat abáltuk leszedünk 2 levesmerő kanálnyi zsíros részt, és a hurkának valóhoz öntjük.
Ha kész, bélbe töltjük - de nem szorosan, nehogy főzés közben kiszakadjon - végeit elkötjük.
Ha megtöltöttük, forró, de lassú tűzre tesszük főzni kb. 1/2 óráig. Utána hideg vízbe tesszük és ha kihült, deszkára sorba rakjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!