Egy teáskannába kb. hány filtert tegyek? A kanna kb.1-1,5 literes. Ha sokáig tartom benne akkor jobban kiázik?
Én is 2-t, kb. 6-7 percre.
Ne tartsd túl sokáig benne, mert akkor már nem annyira az íz, mint inkább a csersav oldódik ki állítólag. Én nem tudom, hogy attól-e, de kétségtelen, hogy ha sokáig hagyod a filtert ázni, olyan "kaparós" íze lesz.
A teafilter 2,5dl vizre van adagolva. Tehát ha 1-1,5 literes a kannád, akkor elvileg 4-6 filter kellene bele. Személy szerint nem szoktam beletenni a kellő számú filtert, mert nem szeretem az erős teákat, ha fekete, vagy zöld tea, az túl erős nekem, ha gyümölcstea, akkor meg túlságosan intenziv. de ez már izlés kérdése. Az előző válaszoló irta, hogy 10 percig hagyja a filtert ázni, szerintem az sok, néhány perc, mondjuk 5 elegendő, hogy kiázzon, ha sokáig állni hagyod akkor egyébként is kiáznak a csersavak és akkor furcsa ize lesz a teának.
Próbálgasd magad, hogy milyen erősségű tea az, ami leginkább tetszik neked, és azt meddig áztatod. A teázásnak tudománya van, ugyanúgy a tea főzésének is, hódolj egy kicsit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!