Mit csinálhatnék belőle?
Májjal
töltött tojás
Hozzávalók:
4-6 db főtt
tojás
15 dkg
kenőmájas
5 dkg
margarin
só, bors,
mustár, majonéz
A
főtt tojásokat megpucoljuk, hosszában félbevágjuk. Sárgájukat óvatosan egy tálba
tesszük. Margarinnal, kenőmájassal összekeverjük, és a fűszerekkel, mustárral,
majonézzel ízesítjük. A krémet, a félretett főtt tojásfehérjékbe
visszatöltjük .
Pirítóskenyérrel friss salátával tálaljuk.
Bajor burgonyakrémleves
Hozzávalók:
25 dkg kenőmájas (vagy májkrém),
2 evőkanál olaj,
1 fej vöröshagyma,
30 dkg zöldborsó,
só,
bors,
majoránna,
bazsalikom,
petrezselyem,
1 csomag burgonyapehely,
1 liter húsleves.
Az bajor burgonyaleves készítése:
Az olajban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a kenőmájast.
Húslevessel fölengedjük, és belekeverjük a burgonyaport vagy pelyhet és az előre megfőzött zöldborsót. Felforraljuk, beletesszük a fűszereket, majd fogyasztás előtt 15 percig állni hagyjuk.
Májkrémes melegszedvics
Összetevők
kenőmájas
vaj
tejföl
só
bors
mustár
reszelt sajt
kenyér
Elkészítés
A kenőmájast krémesre keverjük a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt a sót, borsot, mustárt. Kenyérre kenjük, megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben készre sütjük.
Kenőmájassal töltött palacsinta
12 palacsinta, 15 dkg reszelt sajt, 20 dkg kenőmájas, 3 evőkanálnyi majonéz.
A kenőmájast elkeverem a reszelt sajt felével és a majonézzel, majd megtöltöm vele a palacsintákat. A tűzálló tálba rakott töltött palacsintákat meghintem a sajt másik felével, majd a sütőbe tolom és a sajt megpirulásáig sütöm.
Töltött húsba töltelékbe, de szerintem a 25 dkg kicsit sok lesz.
Piritott hagyma, pirospaprika, tejbe áztatott kenyér, bors, majoranna, májkrém, egész tojás 2 db, só, petrezselyemzöld.
Én tettem a hagymára egy kis csíkokra vágott megtisztított cukkinit és megpároltam egy kicsit. Nagyon fimon lett.
Csirkemellet vagy hasalját lehet tölteni, vagy csirkecombot.
Májpuffancs
15 dkg kenőmájas
3 tojás
3 ek zsemlemorzsa
3 ek tej
1kk majoránna
só
bors
1/2 mk sütőpor
Elkészítés
A kenőmájast elkeverjük a tojással a zsemlemorzsával, a tejjel, a majoránnával, sóval, borssal, és a sütőporral.10 percig pihentetjük, majd forró olajban kisütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!