Szeretitek a karfiollevest?
Figyelt kérdés
Ki hogyan készíti?2013. ápr. 6. 22:31
1/6 anonim válasza:
Imádom. Én sós vízben főzöm meg a karfiolt. Kb a felét kiszedem. A maradékot a levével összeturmixolom. Megy bele egy kis tejfölös habarás, bors és újra felforralom. majd visszateszem a kiszedett karfiolrózsákat és ehetjük is. :)
2/6 doboszoli válasza:
Egyetértek. Még annyi, hogy nálunk "kötelező" bele a hüvelyk ujjnyi vajas galuska betét.
3/6 anonim válasza:
1. változat
A rózsákat ici-pici zsíron a karikára szelt répa-gyökérrel, apróra vágott petrezselyemmel együtt átforgatom (só, bors), majd pici vízzel födő alatt puhára párolom. Ha puha, pici lisztet szórva rá, felengedem (=stautolom), pár szem rizst főzve bele és kevéske tejfölt is és kész.
2. változat
Igen apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, beleforgatom a karikára szelt répát-gyökeret és a kafiol-rózsákat, majd törtpaprikát rászórva felengedem. Bele a só, bors, apróra vágott petrezselyem. Amikor félig megfőtt, igen apró levestésztát (szilvamag, eperlevél) főzök bele, és a legvégén tejföl.
6/6 A kérdező kommentje:
Jaj de finomakat írtatok! Ma el is készítem valamelyiket.
2013. ápr. 19. 09:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!