Ti a vodkát, vagy a pálinkát szeretitek jobban? Melyik nem "mar" annyira? Pálinkák közül melyiket? :D
Házi barackpálesz remek gyümölcsaromával, boroshordóban tárolva (amiben régebben bor volt)... Ilyet ittam nemrég, eddig a legjobb pálinka, amit valaha...
Megiszom némelyik vodkát is, de az azért nem ugyanaz az élmény. Persze ahogy a vodkák, a pálinkák is nagyon eltérőek.
Rosz vodkák kivánlóan bekeverhetők úgy hogy ne marjanak.
A rosz pálinka viszont az alkoholos mellékízen kívül erős kaparó aromákat tartalmazhat ezért bekeverve mondjuk kólába is ugyan olyan ihatatlan lesz.
Vodkából 3-4 ezer ft pálinkából 5-10 ezer forintnál kezdődnek a magában ihatóak. :) (vagy jó házi pálesz is van adó nélkül -2000 ft al számoljunk ott, de ritka sajnos. :)
A jó kisüsti házi pálinka, ami tiszta gyümölcsből készült (rézedényben kétszer párolt)szobahőmérsékleten és kb 45 fok körüli biztos, hogy jó ízű. A pálinka kismértékben orvosság.
A magasabb alkohol fokú pálinka az mar. A rosszul lepárolt pálinka egészségtelen és rossz ízű.A jó magyar kisüsti pálinkának nincs párja a világon. Még egy fontos dolog: a pálinkát frissen fogyasztani nem szabad, mert még nem jó ízű. A rézedényben lepárolt kisüsti pálinkát legalább 3 hónapig nagyobb üvegedényben,vagy fa hordóban pihentetni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!