Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért lesz minid furcsa alakú...

Miért lesz minid furcsa alakú a tortám?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy akárhányszor tortaformában sütök, vakondtúrás alakúra sikeredik a dolog, és nem szép, egyenletes tetejűre. Magyarán egy henger helyett egy domb lesz a torta.


Mi lehet ennek az oka? Általában 160°C-ra előmelegítve, légkeverésesen sütöm a tortákat.



#torta #vakondtúrás #furcsa forma
2013. márc. 13. 00:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Ne keseredj el ! A cukrászdákban is ugyanúgy domború lesz a piskóta , de amikor kiveszik megfordítják és az alja lesz a teteje , a teteje az alja . Így ha kihűl szép sima lesz .

De azért adok egy receptet a cukrászpiskótára :

[link]

Ez a recept az egy tojáshoz való adalékanyagokat tartalmazza , tehát ha 4 tojásból készíted , akkor 4-szeres az adalék is .

2013. márc. 13. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!


Tényleg el vagyok keseredve, mert rengeteg főzős-sütős blogot olvasok, ahol a mellékelt képen egy gyönyörű, egyenletes torta van. Erre meg nekem egy púpos hegyként jön fel minden alkalommal.

Nem egy tragédia, de úgy szeretnék végre egy szép, lapos tetejű tortát! :))

2013. márc. 13. 16:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Jelentem, kipróbáltam mind a fejjel lefelé fordítást, mind a receptet és remek lett. Ezúttal szép henger formájú és lapos, nem amorf tortám lett, pihepuha tésztával. Köszönöm még egyszer :)
2013. márc. 19. 23:20

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!