Miért lesz minid furcsa alakú a tortám?
Az a helyzet, hogy akárhányszor tortaformában sütök, vakondtúrás alakúra sikeredik a dolog, és nem szép, egyenletes tetejűre. Magyarán egy henger helyett egy domb lesz a torta.
Mi lehet ennek az oka? Általában 160°C-ra előmelegítve, légkeverésesen sütöm a tortákat.
Ne keseredj el ! A cukrászdákban is ugyanúgy domború lesz a piskóta , de amikor kiveszik megfordítják és az alja lesz a teteje , a teteje az alja . Így ha kihűl szép sima lesz .
De azért adok egy receptet a cukrászpiskótára :
Ez a recept az egy tojáshoz való adalékanyagokat tartalmazza , tehát ha 4 tojásból készíted , akkor 4-szeres az adalék is .
Nagyon szépen köszönöm!
Tényleg el vagyok keseredve, mert rengeteg főzős-sütős blogot olvasok, ahol a mellékelt képen egy gyönyörű, egyenletes torta van. Erre meg nekem egy púpos hegyként jön fel minden alkalommal.
Nem egy tragédia, de úgy szeretnék végre egy szép, lapos tetejű tortát! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!