Leveskockát mivel lehet helyettesiteni?
Allergia miatt nem használhatok leveskockát (meg semmi kész füszerkeveréket, stb), viszont sok recepthez kellene. Van valakinek ötlete, mivel lehetne helyettesiteni?
Emiatt levest fözni nem igazán szeretnék, hanem lehetöleg valami egyszerübb és gyorsabb megoldást kereset.
Köszi a válaszokat
A jó receptbe nem kell leveskocka.
Ha emiatt nem akarsz mindig külön levest főzni, akkor egyszerre főzzél jó sok sűrű levest, és a levét adagokban fagyaszd le, és ha kell előkapod.
Értem a problémádat.
Egy kiló fehér csont 60 forint körül kapható.
Főzz egy pát kilót 3 órán keresztül, egy részét akár zöldségesen is, és töltsd fél literes üdítős flakonokba.
Minden kockánál,pornál "ütősebb" alaplét kapsz, ami felöntéshez, mártásokhoz,egyes levesekhez is kiváló, vegyszermentes, és főleg olcsóbb anyag.
Ha hirtelen kell, a flakont egyszerűen levágod róla, és hagy szóljon!
..töltsd flakonokba, és ha kihűlt irány a fagyasztó.
Így pontos.
Köszönöm a válaszokat azoknak, akik tényleg értelmesen válaszoltak.
Az alaplé fözése és lefagyasztása, illetve a lestyán mint izesitö használata valóban jó ötlet.
(Mellesleg aki szerint dobjam ki a szakácskönyvet - az újabb könyvekben illetve interneten található receptek 90%-a tartalmaz leveskockát vagy hasonlót!!!! Viszont éppen ezek a receptek közül sok jónak tünik, csak a leveskockát kell kiiktatnom belöle)
Nem használok leveskockát, nem használok szárított zöldségeket.
Előnyben részesítem a saját pucolású répát-gyökeret-zellert-zöldpaprikát-petrezselymet-fokhagymát-vöröshagymát-ami kell.
Ezeket ma már szerencsére egész évben is a maguk természetes formájában meg tudod vásárolni, és ha a főzés során még akkor is, ha "csak" alaplét készítel "doboszoli" módra, akkor is ezeket rakd az ételbe, soha nem fogja zavarni az allergiádat.
Hidd el nekem, amikor még semmiféle tartósított cuccokat nem lehet kapni (szerencsére), akkor is finom ételeket ettünk. Vagy éppen azért volt finom.
Nézd meg, olvasd el, hogy a leves-kockák miket tartalmaznak, és rakd azokat az anyagokat bele a kajádba, akár zöldségféle, akár ízesítők (só, bors, paprika stb.) akár húsfélékről, vagy húsléről van szó.
Rögtön ugyanolyan finomat, vagy még finomabbat főztél, mint amit az újfajta receptek alapján főznél.
"Nem használok leveskockát, nem használok szárított zöldségeket.
Előnyben részesítem a saját pucolású répát-gyökeret-zellert-zöldpaprikát-petrezselymet-fokhagymát
-vöröshagymát-ami kell.
Ezeket ma már szerencsére egész évben is a maguk természetes formájában meg tudod vásárolni, és ha a főzés során még akkor is, ha "csak" alaplét készítel "doboszoli" módra, akkor is ezeket rakd az ételbe, soha nem fogja zavarni az allergiádat.
Hidd el nekem, amikor még semmiféle tartósított cuccokat nem lehet kapni (szerencsére), akkor is finom ételeket ettünk. Vagy éppen azért volt finom."
Köszi a választ, de több esetben a friss zöldségek nem jelentenek megoldást, ha pl egy rizottót kellene izesiteni, akkor csak az izesitett folyadék kell, a zöldségek sok esetben nem illenek bele, ezért jobb a száritott meg az alaplé-ötlet.
Ahol passzol, ott én is a frissen belefözött zöldségeket tartom jónak, de van, ahol nem megy.
Érdekes, de hát a főzés már csak ilyen, ahány ház, annyi szokás... A rizottóról van szó. Na az tipikusan az, amit telenyomok zöldségekkel, újabban lehetőleg nyersekkel. Ha némelyik olajban sütött, pl. a hagyma, akkor úgy is finom, illetve lehet fűszerezni, de ha ízesíteni akarom, akkor szójaszósszal szoktam (rendessel, nem glükóz-fruktóz szirupos, színezékes, barnacukros borzalommal). Nyilván ez nem megy minden ételhez, sokan a rizottót köretként eszik, én mindig főételként.
Valószínűleg az adott ételen múlik az egyéni ízlésen kívül, hogy mivel helyettesíthető a leveskocka vagy húslé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!